Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Izaura.jpg

ELINKA123 / KULINARNE -CIASTA / Izaura.jpg
KULINARNE -CIASTA - Izaura.jpg
Download: Izaura.jpg

47 KB

(359px x 355px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
KULINARNE -CIASTA - JACUS.jpg
JACUŚ margaryna 1 kostka mleko 2 łyżki kakao 3 ły ...
JACUŚ margaryna 1 kostka mleko 2 łyżki kakao 3 łyżki cukier 1 szklanka mąka pszenna 1,5 szklanki proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie jajka 4 szt białka 4 szt cukier puder 15 dag wiórki kokosowe 15 dag mąka ziemniaczana 1 łyżka proszek do pieczenia 1 łyżeczka jajka 3 szt cukier puder 1/2 szklanki mąka pszenna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki mleko 1/2 L cukier waniliowy 1 opakowanie cukier 5 łyżek żółtka 4 szt mąka ziemniaczana 2 łyżki mąka pszenna 2 łyżki batony "Jacek" 3 szt mleko 3 łyżki margaryna 1 kostka Ciasto kakaowe: 25 dag margaryny 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 15 dag cukru pudru 15 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 1/2 litra mleka 1 cukier waniliowy 5 łyżek cukru 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 batony „Jacek” 3 łyżki słodkiego mleka 25 dag masła lub margaryny Ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać. Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać kokos, mąkę i proszek do pieczenia. Na blaszkę kłaść ciasto kupkami, na przemian: kakaowe i kokosowe. Upiec. Po upieczeniu przekroić na 2 placki. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, lekko wymieszać. Wylać na formę. Upiec. Krem: Batony „Jacek” rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i przestudzone batony. Przełożenie ciasta: ciasto kakaowo-kokosowe – krem – biszkopt – krem – ciasto kakaowo-kokosowe. Dodatkowo można polać polewą.
KULINARNE -CIASTA - KATARZYNKA.jpg
KATARZYNKA Składniki : CIASTO: 10 jaj 3/4 szkl ...
KATARZYNKA Składniki : CIASTO: 10 jaj 3/4 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 2 szkl. utartych pierników lukrowanych (ok.35 szt.) 3 łyżki mąki 1 łyżka octu MASA: 1/2 l mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3/4 szkl. cukru pudru 1 kostka masła exstra cukier waniliowy spirytus do smaku DODATKOWO: 2 galaretki o dowolnym smaku biszkopty okrągłe polewa CIASTO: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę poubijać, żeby cukier sie rozpuścił. Dodać cukier waniliowy. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i łyżkę octu, dokładnie wymieszać, żółtka będą rosły. Utarte żółtka przełożyć do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy łyżką ( nie ubijamy mikserem). Pierniczki trzemy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do ciasta. Ciasto dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec tak jak biszkopt ok. 30 min . Upieczone i wystygnięte ciasto przekroić na pół. MASA: pół litra mleka 1 czubata łyżka mąki pszennej 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 3 żółtka Z powyższych składników ugotować budyń. Wystudzić. Rozetrzeć kostkę masła z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do zmiksowanego masła dodawać porcjami zimny budyń dalej miksując, na koniec dodać do smaku spirytus w zależności kto ile lubi ( tak samo z cukrem pudrem, jeżeli ktoś lubi słodszą masę może dodać więcej cukru). Masę podzielić na pół, jedną pozostawić białą, a do drugiej dodać rozpuszczoną na parze i lekko przestudzonę gorzką czekoladę, oczywiście zmiksować. galaretki rozpuściś w 3 szkl. wody WYKONANIE CIASTA; CIASTO, MASA CZEKOLADOWA, BISZKOPTY, TĘŻEJĄCA GALARETKA (wstawić ciasto do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła), MASA BIAŁA, CIASTO, POLEWA
KULINARNE -CIASTA - KATARZYNKA1.jpg
CIASTO KATARZYNKA Składniki: 10 całych jajek ...
CIASTO KATARZYNKA Składniki: 10 całych jajek 2 szkl. cukru kryształu 3 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. suchego maku 2 płaskie łyżki sypkiego kakao 2 kostki margaryny 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 małe słoiczki powideł śliwkowych duża paczka biszkoptów Wykonanie: Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku. Ubić pianę z białek i razem z mąką i proszkiem dodać do utartej masy z margaryny (surowe). Ciasto podzielić na 3 części, jedną pozostawić białą, do drugiego ciasta dodać suchy mak, do trzeciego ciasta dodać kakao. Przygotowanie do pieczenia: Ciasto białe - powidło - 1/2 paczki biszkoptów - ciasto z makiem - powidło - 1/2 paczki biszkoptów - ciasto kakaowe. Piec w temp. 150 stopni C, około 1 godz.
KULINARNE -CIASTA - KILIMANDŻARO.jpg
KILIMANDŻARO Upiec ciemny biszkopt z 8 jaj, po upi ...
KILIMANDŻARO Upiec ciemny biszkopt z 8 jaj, po upieczeniu przekroić na pół. Masa jabłkowa: ok. 1 kg jabłek kwaśnych i twardych 2 galaretki ( ja użyłam o smaku owoców tropikalnych) 1 łyżka margaryny lub masła Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 1/2 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 1 kostka masła lub margaryny Ciemny biszkopt - przekroić na pół, włożyć do formy jedną połówkę. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć , dodać suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki żeby masa jabłkowa stężała. W tym czasie przygotować masę budyniową: z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę budyniowa wyłożyć na masę jabłkową, przykryć biszkoptem kakaowym. Polać polewą.
KULINARNE -CIASTA - kocie_lby.jpg
Kocie łby)))))))300g gorzkiej czekolady 125g masła 120 ...
Kocie łby)))))))300g gorzkiej czekolady 125g masła 120g pianek 3 łyżki złotego syropu,można go zrobić samemu lub zastąpić sztucznym miodem płynnym. Polecam drugą opcję bo cukier trzcinowy potrzebny do tego kosztuje przeszło 7 złotych a słoiczek miodu 2,90. 120 g herbatników W rondelku roztapiamy masło i czekolady na koniec dodajemy miód. Po lekkim ostudzeniu dodajemy pianki i rozdrobnione herbatniki.Nie robimy z nich miazgi tylko kruszymy na kawałki. Wszystko razem połączyć przełożyć do foremki (15x24 może być mniejsza wtedy wtedy deser wyjdzie wyższy )wyłożonej papierem do pieczenia i po wystygnięciu do lodówki.Następnie obsypać cukrem pudrem i ... Gotowe !
KULINARNE -CIASTA - KOKOSANKA Z ANANASAMI.jpg
KOKOSANKA Z ANANASAMI Biszkopt z 4 jajek upieczony ...
KOKOSANKA Z ANANASAMI Biszkopt z 4 jajek upieczony w formie 25/40 cm Krem : 1 szklanka mleka 2 cukry waniliowe 4 żółtka 10 dkg cukru masło (tyle ile pochłonie krem) 5 plasterków ananasa z puszki Kokosanka: 4 białka 25 dkg cukru 10 dkg kokosu 2-3 łyżki tartej bułki lukier biały Upiec biszkopt z 4 jajek i odstawić go do ostygnięcia. Krem: Zagotować szklankę mleka z cukrem waniliowym,(chyba że ktoś ma laskę wanilii to połowę ,a potem przecedzić mleko).4 żółtka utrzeć z 10 dkg cukru, wlewać powoli na gotujące mleko, szybko mieszając trzepaczką bądź mikserem aby się nie ścięło. Wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze ,aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Mieszać dalej i dodawać po kawałku masła aż powstanie aksamitny krem. Ananasy pokroić drobniutko i dodać do kremu. Wyłożyć go na biszkopt Kokosanka: Ubić białka na sztywno i dodać 25 dkg cukru lub cukru pudru, następnie 10 dkg kokosu i 2-3 łyżki tartej bułki (drobnej i jasnej).Blachę rozmiaru biszkoptu wyłożyć papierem do pieczenia, chociaż ja wolę wysmarować mocno margaryną i wysypać obficie tartą bułką. Wyłożyć masę kokosową i piec na złotawy kolorek. Poczekać aż ostygnie i wyłożyć na krem maślano-ananasowy. Całość polać ,ale tylko symbolicznie białym lukrem
KULINARNE -CIASTA - KOKOSANKI BISZKOPTOWE.jpg
KOKOSAANKI BISZKOPTOWE Składniki: CIASTO BISZKOPT ...
KOKOSAANKI BISZKOPTOWE Składniki: CIASTO BISZKOPTOWE : 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki cukru pudru 8 jajek pół łyżeczki proszku do pieczenia POLEWA : 1 kostka margaryny "Kasia" 1,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 30-40 dag wiórków kokosowych WYKONANIE: Przepis na ciasto biszkoptowe: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać ubitą pianę z białek. Po trochu dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Lekko wszystko wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Po wystygnięciu pokroić w kostkę. Przepis na polewę: Rozpuścić margarynę z wodą na małym ogniu. Dodać cukier, cukier waniliowy i kakao. Gotować 3 minuty na bardzo małym ogniu. Dobrze wymieszać. Wrzucać pojedyńczo kostki widelcem i obtaczać w wiórkach kokosowych.
KULINARNE -CIASTA - KOKOSOWA SZARLOTKA.jpg
Kokosowa Szarlotka Składniki; margaryna, pół kostk ...
Kokosowa Szarlotka Składniki; margaryna, pół kostki jajka, 6 szt. cukier, 1,5 szklanki cukier waniliowy, 1 op. Mąka pszenna, 0,5 szkl. mąka ziemniaczana, 0,5 szkl. proszek do pieczenia, 2 łyżeczki wiórki kokosowe, 2 małe opakowania jabłka renety, 4-5 szt. Opis przygotowania; Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić. Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.
KULINARNE -CIASTA - KOKOSOWY RAJ.jpg
KOKOSOWY RAJ Składniki: 8 jajek kostka Kasi 20 d ...
KOKOSOWY RAJ Składniki: 8 jajek kostka Kasi 20 dek kokosu 45 dek cukru 20 dek mąki 2 budynie 15 dek migdałów cukier waniliowy proszek do pieczenie Czas pieczenia: 2 godziny Pieczemy biszkopt : jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy. Krem : ugotujemy budynie ( 2 budynie w pół litra mleka), gdy ostygną dodajemy margarynę Kasię i mieszamy. Masa kokosowa : Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy. Płatki migdałowe z masłem i cukrem prażymy na patelni. Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy. Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności