Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ciasto z masą brzoskwiniową.jpg

carmelcurl / Kulinaria / Słodkie / Ciasta przepisy / Ciasto z masą brzoskwiniową.jpg
Ciasta przepisy - Ciasto z masą brzoskwiniową.jpg
Download: Ciasto z masą brzoskwiniową.jpg

24 KB

(260px x 300px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Ciasto z masą brzoskwiniową

Składniki

BISZKOPT ORZECHOWY:
• 4 jajka
• 5 dag mielonych orzechów włoskich
• 8 dag cukru kryształu
• 5 dag mąki pszennej
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
• 3 łyżki bułki tartej

BISZKOPT KOKOSOWY:
• 6 białek
• 1/2 szklanki cukru kryształu
• 15 dag kokosu
• 1 łyżka mąki ziemniaczanej
• 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

KREM DO PRZEŁOŻENIA CIASTA

• 1 puszka brzoskwiń
• 1 kostka margaryny
• 6 żółtek
• 1/2 budyniu śmietankowego
• 1 łyżka mąki pszennej.

Etapy przygotowania

BISZKOPT ORZECHOWY:

1. Przygotować biszkopt orzechowy : białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem, na końcu orzechy i bułkę tartą. Wszystko lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Upiec 2 cienkie biszkopty lub 1 grubszy i przekroić. Piec w temp. 180 C przez 30-40 min.

BISZKOPT KOKOSOWY:

1. Białka ubić z cukrem na sztywno i lekko wymieszać z kokosem. Dodać mąkę, wymieszaną z proszkiem. Piec w temp. 180 C ok. 30-40 in.

KREM DO PRZEŁOŻENIA CIASTA:

1. Odlać sok z owoców. Jeśli nie będzie całej szklanki, dodać wody i ugotować budyń z łyżką mąki. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami. Dodać ostudzony budyń i ucierać. Do masy dodać drobno pokrojone owoce.

Przełożenie placka:

1. Biszkopt orzechowy - krem - biszkopt kokosowy – krem - biszkopt orzechowy. Ciasto polać polewą czekoladową.

********************************

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności