Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

7a6a585d85(2).jpeg

SARUSIA13 / ciasta -torty / 7a6a585d85(2).jpeg
ciasta -torty - 7a6a585d852.jpeg
Download: 7a6a585d85(2).jpeg

41 KB

(590px x 381px)

0.0 / 5 (0 głosów)
SAŁATKA Z MAKARONEM

1 opakowanie makaronu małe muszelki
2 puszki kukurydzy
5 jajek
2 świeże długie ogórki
1-2 cebule
ok. 30 dag. wędliny (najlepiej szynki)
ok. 1 mały słoiczek majonezu
sól, pieprz do smaku

Makaron ugotować (nie przegotować) resztę składników pokroić w kostkę.
Wszystko razem połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
ciasta -torty - CYCEK TEŚCIOWEJ.jpg
CYCEK TEŚCIOWEJ. Składniki: Ciasto makowo-kokoso ...
CYCEK TEŚCIOWEJ. Składniki: Ciasto makowo-kokosowe: 5 białek 1/2 szklanki cukru 10 dag wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 duża paczka okrągłych biszkoptów 2 jasne galaretki rodzynki Masa: 5 żółtek 1/2 szklanki śmietany kwaśnej 1 cukier waniliowy 1 kostka margaryny Kasia 6 łyżek cukru pudru 1lmleka Wykonanie: Placek makowy: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać resztę składników i lekko wymieszać. Piec w temp. 160-180 stopni przez 30-40 min. Przekroić na pół. Masa do przełożenia: Mleko i cukier waniliowy zagotować i odstawić. Wymieszać żółtka ze śmietaną, wlać do mleka i zagotować. Odstawić na ok. 30 min. Odcedzić przez gęste sito. Utrzeć "Kasię" z cukrem, dodać uzyskany ser i wymieszać. Kolejność przekładania: ciasto makowo-kokosowe - masa - ciasto makowo-kokosowe- masa - okrągłe biszkopty - na każdy biszkopt położyć rodzynkę - galaretka Dodatkowo do masy można dodać pokrojoną drobno galaretkę, lub można wlać w środek według uznania. Smacznego!
ciasta -torty - BIAŁA DAMA.jpg
BIAŁA DAMA 500 g waniliowego serka homogenizowanego ...
BIAŁA DAMA 500 g waniliowego serka homogenizowanego 500 ml śmietany kremówki (30-35%) 3/4 szklanki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 150 ml gorącej wody cukier waniliowy puszka ananasów rodzynki torebka galaretki ananasowej Śmietanę kremówkę ubić na gładki gęsty krem. Należy zwracać baczną uwagę na konsystencję śmietany - ubijana zbyt długo stanie się grudkowata i będzie się źle łączyła z pozostałymi składnikami. Pod koniec miksowania dodać cukier puder, cukier waniliowy i serek waniliowy. Żelatynę wcześniej rozpuszczoną w gorącej wodzie ostudzić i dokładnie połączyć z masą. Dodać namoczone we wrzątku i osączone rodzynki oraz cząstki ananasa (kilka plastrów zostawić do dekoracji). Tortownicę wyłożyć własnoręcznie upieczonym biszkoptem lub lekko nasączonymi mlekiem biszkoptami. Przełożyć tężejącą masę. Na nią wylać galaretkę rozpuszczoną w połowie ilości wody zalecanej na opakowaniu i wymieszanej z sokiem z ananasa, przyozdobić pozostałymi plastrami ananasa i rodzynkami. Wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin.
ciasta -torty - MIGDAŁOWA POKUSA2.jpg
MIGDAŁOWA POKUSA Składniki: ciasto ; 100g.mielony ...
MIGDAŁOWA POKUSA Składniki: ciasto ; 100g.mielonych migdałów, 5 jajek, 5łyżek cukru, cukier waniliowy 1, olej 3 łyżki,proszek do piecz.1łyżeczka, niebieski barwnik 1 łyżeczka, masa; 240ml. kremówki, 450g. srea mascapone, cukier 2łyżki, sok z 1/2 cytryny, olejek migdałowy 1/2 łyżeczki, czekolada do dekoracji, Opis przygotowania: 1. Żółtka ubić z cukrami na gładką mase,dodać migdały proszek do pieczenia i olej z barwnikiem-dokładnie wymieszać.Ubić białka na sztywną pianę i dodać do ciasta . delikatnie wymieszać. wylać na tortownice 24cm ,piec 30min. w 180 stopniach. 2. ser ubić z cukrem sokiem cytrynowym i olejkiem na puszysta masę.Kremówke ubić na sztywno i dodać do masy serowej.dokładnie wymieszać. placek przekroić na pół i przełożyć masą.wierzch polac czekoladą.
ciasta -torty - Krakersowe rafaello.jpg
Składniki 3 łyżki mąki pszennej 1,5 kostki Kasia 3 ...
Składniki 3 łyżki mąki pszennej 1,5 kostki Kasia 3 paczki po 10 dag kokosu 1,5 szklanki cukier 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 opakowania cukru waniliowego 3 szklanki mleka 2 % 1 żółtko 2 paczki krakersów Jak zrobić? Półtorej szklanki cukru, żółtko, cukier waniliowy, mąkę pszenną i ziemniaczaną oraz szklankę mleka wymieszać mikserem. W garnku zagotować 2 szklanki mleka do niej dodać zmiksowaną masę oraz paczkę kokosu (10 dag). Gotować, aż masa zgęstnieje. Powstały ostudzony budyń połączyć z Kasia (do Kasia dodawać po łyżeczce). Na końcu dodać półtorej paczki kokosu. Na średniej blaszce układać warstwę krakersów - masę - krakersy - masa - krakersy - masa i na koniec posypać końcówką kokosu jaka nam została, Wstawić do lodówki.
ciasta -torty - 69fe4240f0.jpeg
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa ...
MILKY WEY Biszkopt ciemny z 4 jaj Masa śmietanowa 0,5 litra kremówki łyżka żelatyny(wlewamy letnią) 2 łyżki cukru pudru Śmietanę ubic dodac cukier i letnią żelatynę(żelatynę namoczyc w 2-3 łyżkach zimnej wody a gdy napęcznieje zalac gotującą do 1/4 szklanki) Masa czekoladowa 3/4 kostki margaryny 2 czekolady(mleczna+gorzka) Wszystko roztopic,po wystudzeniu dodac 3 żółtka i pianę z białek
ciasta -torty - SZYBKIE PĄCZUSIE SEROWE.jpg
SZYBKIE PĄCZUSIE SEROWE: 1/2 kg białego sera (przekr ...
SZYBKIE PĄCZUSIE SEROWE: 1/2 kg białego sera (przekręconego przez maszynkę) 2-3 szklanki mąki 6 łyżek cukru 2 płaskie łyżeczki sody 5 łyżek gęstej śmietany 1 cukier waniliowy 4 jajka 1 łyżka spirytusu lub octu smalec do smażenia pączusiów (ok 1 kg) Wszystkie składniki wyrobić mokrymi rękami. Robić kulki wielkości orzecha włoskiego i wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć aż będą jasno brązowe. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.
ciasta -torty - Domowe krówki.jpg
Składniki 300ml kremówki 3/4 szklanki cukru opakowa ...
Składniki 300ml kremówki 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 1/3 kostki Kasia 10dag mlecznej czekolady Jak zrobić? Wszystkie składniki włóż do rondelka, gotuj na sporym ogniu, mieszając, aż masa będzie bardzo gęsta. Wylej ją na blachę wyłożoną folią aluminiową. Schłodź w lodówce, a następnie pokrój mokrym nożem na prostokąty.
ciasta -torty - GALATERTKOWIEC.jpg
GALARETKOWIEC 3 galaretki w różnych kolorach * 800 ...
GALARETKOWIEC 3 galaretki w różnych kolorach * 800 g kwaśnej śmietany * 1 szklanka cukru * 1 szklanka mleka * 50 g żelatyny (8 łyżeczek) * 1 cukier waniliowy * biszkopty na spód lub biszkopt upieczony wg własnego przepisu Czas pieczenia: bez pieczenia Przepis na tortownicę o średnicy ok. 27–30 cm. Przygotować tortownicę: dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią aluminiową. Dno wyłożyć biszkoptami lub własnym biszkoptem 2 galaretki rozpuścić każdą osobno w 400ml gorącej wody i wylać każdą do oddzielnego płaskiego ale niewielkiego naczynia. Zostawić do stężenia. Gdy już będą całkowicie stężałe wyjąć z naczynia i każdą pokroić w niezbyt dużą kostkę lub pokruszyć. Trzecią galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. W szklance mleka o temp. pokojowej rozpuścić żelatynę, odstawić na chwilę. Jak troszkę napęcznieje lekko podgrzać i mieszać aby się dobrze rozpuściła i ostudzić. Do większego naczynia wlać kwaśną śmietanę, dodać cukier i cukier waniliowy i zmiksować. Wlać chłodną żelatynę i ciągle mieszać. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej pokostkowane galaretki i wymieszać. Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki. Gdy stężeje na wierzchu poukładać owoce i zalać trzecią tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i poczekać aż całe stężeje. !!! UWAGA !!! Galaretki do kostkowania trzeba przygotować wcześniej bo masa śmietanowa po dodaniu żelatyny dość szybko gęstnieje i nie ma czasu na krojenie galaretek na kawałki. Z tego samego powodu należy też szybko przełożyć ją
ciasta -torty - KOKOSOWA SZARLOTKA.jpg
Kokosowa Szarlotka Składniki; margaryna, pół kostk ...
Kokosowa Szarlotka Składniki; margaryna, pół kostki jajka, 6 szt. cukier, 1,5 szklanki cukier waniliowy, 1 op. Mąka pszenna, 0,5 szkl. mąka ziemniaczana, 0,5 szkl. proszek do pieczenia, 2 łyżeczki wiórki kokosowe, 2 małe opakowania jabłka renety, 4-5 szt. Opis przygotowania; Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić. Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.
ciasta -torty - KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC.jpg
KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC Ciasto: 1/2 kg maki 1 łyżec ...
KRÓLEWSKI GRYSIKOWIEC Ciasto: 1/2 kg maki 1 łyżeczka sody około 7 łyżek miodu 7 dkg masła 2 jaja 1 szklanka cukru-można mniej Masa: 1/2 l mleka 5-6 łyżek grysiku-(kasza manna błyskawiczna) 1 szklanka cukru-można mniej kostka masła powidła śliwkowe polewa czekoladowa Składniki ciasta zagniesc szybko by sie połaczyły. Podzielic na 3 częsci i do lodówki na 10 minut. Jedna część wyłozyc na blache i piec w 200 stopniach około 10 minut. Potem upiec 2 pozostałe.Najlepiej wyjąć zimne bo wtedy jest twarde,zaraz po upieczeniu jest mięciutkie. Mleko zagotowac z cukrem, wyspywac grysik i mieszac by się grudki nie zrobiły.pogotowac chwilke by zgęsniał.Ostudzic i zmiksowac z masłem. Upieczony placek posmarowac powidełkiem, na to jedna częśc masy.Znow placuszek, znów powidła i reszta masy. Przykryc ostatnim plackiem , polac polewą i posypac kokosem i do lodowki. Teraz trzeba poczekac, aż ciasto nasiąknie i zmięknie... Ciasto jest najlepsze na 2 - 3 dzień.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności