Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

JABŁECZNIK.JPG

wiesia5511 / Kulinaria / Ciasta kruche / JABŁECZNIK.JPG
Ciasta kruche - JABŁECZNIK.JPG
Download: JABŁECZNIK.JPG

118 KB

(480px x 640px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

wiesia5511

wiesia5511 napisano 30.01.2013 23:37

zgłoś do usunięcia

JABŁECZNIK Składniki: 400g mąki, 50g cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka, kostka margaryny, szczypta soli . Również: 1 cukier waniliowy, 2 łyżki śmietany(kwaśnej), jabłka (1-1,5kg)250g cukru pudru do ubicia z białkiem Wykonanie: Zarabiamy ciasto kruche(mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia , cukrem(może być drobny zwykły zamiast pudru) siekamy z margaryną , dodajemy żółtka...zarabiamy ciasto). Dzielimy na połowę. Do połowy dodajemy 2 łyżki śmietany , zarabiamy, wałkujemy , wykładamy na blaszkę ( ja dodatkowo nakłuwam widelcem żeby równo rosło). Drugą połowę dzielimy na dwie części i wkładamy w woreczku foliowym do zamrażalnika .Jabłka obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach i przesmażamy z cukrem(w zależności od kwasowości jabłek dodajemy mniej lub więcej cukru, ja dodałam również pół łyżeczki cynamonu mielonego). Białka ubijamy na sztywno, dodajemy po trochu cukier puder nadal ubijając. Gorące jabłka wylewamy na ciasto, posypujemy cukrem waniliowym, ścieramy jedną część ciasta z zamrażalnika, wykładamy ubitą pianę z cukrem, ścieramy drugą część ciasta i do piekarnika o temp.180 stopni C na ok. 40 min ...do zrumienienia ciasta.

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności