zapomniałem
Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
tfn

tfn

  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna FEET LOVER

widziany: 22.04.2014 19:39

  • pliki muzyczne
    9485
  • pliki wideo
    221325
  • obrazy
    38481
  • dokumenty
    1557

277032 plików
94235,1 GB

Ukryj opis Rozwiń
FolderyFoldery
tfn
AFIRMACJA EZOTERYKA KARMA MEDYTACJA
 
AIR CRAFT SAMOLOTY LOTNICTWO
 
AUDIOBOOKI-EBOOKI
 
BAJKI I BAŚNIE
 
CIEKAWOSTKI
 
FILM DOKUMENTALNY
 
FILM RELIGIA
 
FILMY
 
FILMY 3D
 
FILMY HD
 
GIFY i ANIMACJE
 
ILUZJA COS DLA ZMYSŁU I OKA
 
KUCHNIA PRZEPISY KULINARIA
 
KUCHNIA PRZEPISY-KUCHE NNE REWOLUCJE
₪₪◕MASTER CHEF POLSKA ══════════════ ═══
Balerony i boczki
Cielęcina
Dziczyzna
Gotowanie po śląsku
Gotuj z Rączką
Grzyby
Kociołek, dania jednogarnkowe
Kuchnia Nigelli
KUCHNIA PEZPISY -OKRASA
KUCHNIA PRZEPISY VIDEO I DOC
KUCHNIA PRZEPISY-BRODZ IK OD KUCHNI
KUCHNIA PRZEPISY-EWA GOTUJE
KUCHNIA PRZEPISY-Jamie Oliver
KUCHNIA PRZEPISY-KOSZE R MACHER
KUCHNIA PRZEPISY-KUCHN IA FRANCUSKA
KUCHNIA PRZEPISY-MAKŁO WICZ W PODRÓŻY
KUCHNIA PRZEPISY-Nigel la Lawson
KUCHNIA PRZEPISY-SMAKI POLSKI-RUSSAK
KUCHNIA PRZEPISY-WIEM CO JEM
Kuchnia z Okrasą
Kylie Kwong - Czysta magia
Kylie Kwong - gotowanie z sercem
Kylie Kwong - Moje Chiny
LIDL - Cukiernia Lidla
Lidl Okrasa
Lidl Pascal
Michel ze smakiem
Moje ciasto
Na grila
Okrasa łamie przepisy
Ostoja - kuchnia myśliwska
Polędwice
Przez żołądek do serca
Rączka gotuje
Rączka gotuje(1)
różne
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Smakuj świat z Pascalem
Smakuj świat z Pascalem 2
Smakuj świat z Pascalem 3
Sushi
wieprzowina
wołowina
Z wideł na widelec
Zupy
MUZYKA
 
Muzyka - DTS
PKF-POLSKA KRONIKA FILMOWA
 
Playlisty
PROGRAMY
 
Prywatne
TAPETY
 
TAPETY WIELKANOCNE
 
Tapety Wielkanocne
TEATR TELEWIZJI
 
XXX FILMIKI Hannibal - Ruff Stuff
XXX FILMIKI Long-Legged.Girl. In.N ylon,Hig-Heels.An d.Hard. Sex XXX
ZŁOTE MYSLI
Pokazuj foldery i treści
« poprzednia stronanastępna strona »
  • 140,2 MB
  • 29 mar 11 19:18
obrazek


"Smaki czasu z Karolem Okrasą" - cykliczny program kulinarny

W programie będzie gościć Danuta Stenka.


z chomika aaarek70

  • 95,0 MB
  • 28 lut 11 13:57

z chomika aaarek70

  • 98,3 MB
  • 28 lut 11 13:57
obrazek


Karol Okrasa gotuje dla swojego gościa Roberta Makłowicza potrawy oparte o smaki zapamiętane z dzieciństwa. Będą to: kogut z koprem duszony w wiejskim maśle oraz królik duszony w marchewce. Gość Karola Robert Makłowicz (ur. 12 sierpnia 1963 w Krakowie) to polski dziennikarz, pisarz, publicysta, krytyk kulinarny, podróżnik. Pochodzi z rodziny polskich Ormian. Wychowywał się w Krakowie, jest absolwentem V Liceum Ogólnokształcącego im. Augusta Witkowskiego. W latach 1982-1989 studiował prawo i historię na Uniwersytecie Jagiellońskim. W latach 1993-2004 był publicystą Gazety Wyborczej. Współpracował też z tygodnikami: Wprost (2002-2005), Newsweek Polska (od 2005) i Przekrój. Swoje felietony i książki pisze zazwyczaj wspólnie z Piotrem Bikontem. W latach 1998-2008 był gospodarzem popularnego niedzielnego cyklu reportaży Podróże kulinarne Roberta Makłowicza. Od 2008 roku prowadzi w TVP 2 program telewizyjny pod nazwą Makłowicz w podróży.


z chomika aaarek70

  • 98,3 MB
  • 28 lut 11 13:57
obrazek


Karol Okrasa gotuje dla swojego gościa Roberta Makłowicza potrawy oparte o smaki zapamiętane z dzieciństwa. Będą to: kogut z koprem duszony w wiejskim maśle oraz królik duszony w marchewce. Gość Karola Robert Makłowicz (ur. 12 sierpnia 1963 w Krakowie) to polski dziennikarz, pisarz, publicysta, krytyk kulinarny, podróżnik. Pochodzi z rodziny polskich Ormian. Wychowywał się w Krakowie, jest absolwentem V Liceum Ogólnokształcącego im. Augusta Witkowskiego. W latach 1982-1989 studiował prawo i historię na Uniwersytecie Jagiellońskim. W latach 1993-2004 był publicystą Gazety Wyborczej. Współpracował też z tygodnikami: Wprost (2002-2005), Newsweek Polska (od 2005) i Przekrój. Swoje felietony i książki pisze zazwyczaj wspólnie z Piotrem Bikontem. W latach 1998-2008 był gospodarzem popularnego niedzielnego cyklu reportaży Podróże kulinarne Roberta Makłowicza. Od 2008 roku prowadzi w TVP 2 program telewizyjny pod nazwą Makłowicz w podróży.


z chomika aaarek70

  • 95,0 MB
  • 28 lut 11 13:57
obrazek


Karol Okrasa razem ze swoim gościem, którym tym razem jest aktorka Ewa Ziętek, przygotowuje roladę z modrą kapustą oraz okonia morskiego z cytryną i boczkiem.


z chomika aaarek70

  • 97,7 MB
  • 28 lut 11 13:57
obrazek


Cykliczny program kulinarny Karola Okrasy, który w każdym odcinku wraz z gościem specjalnym poszukuje ulubionych smaków: przeszłości, regionu, dzieciństwa. Tym razem Karol Okrasa pyta o kulinarne upodobania Grażynę Torbicką.


z chomika aaarek70

  • 98,9 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Karol Okrasa przygotowuje ulubione danie z dzieciństwa Ewy Kasprzyk, czyli bliny z pstrągiem. Zupa z krewetkami i łososiem przypomni znanej aktorce smak zapamiętany podczas podróży do Tajlandii.


z chomika aaarek70

  • 98,2 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Maciej Miecznikowski wspomina potrawy swojej babci, czyli kuchnię kaszubską w czystej postaci. Jeśli do tego dołożymy fascynację smakami tajskimi, do których przyznaje się prowadzący program „Tak to leciało!” i lider zespołu „Leszcze” w jednym, to przed Karolem Okrasą stoi nie lada wyzwanie. Musi połączyć polską kuchnię regionalną z daleką egzotyką.

W menu odcinka: zupa „brzadowa” z suszonych owoców z grzybami oraz potrawka z ryb w mleku kokosowym z sałatką z soczewicy i ananasa.


z chomika aaarek70

  • 98,5 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Przy okazji rozmowy o ulubionych smakach z dzieciństwa prof. Jerzy Bralczyk daje miniwykład o zawiłościach językowych związanych z nazwami dań i potraw. Czy mówi się „kluchów” czy „kluch”? Dlaczego gość Karola Okrasy nie lubi pomidorów i co jego zdaniem wydobywa bukiet smaków z popularnego śledzika? W menu odcinka: zupa zacierkowa na kaczych udkach oraz sandacz smażony w migdałach z sosem z czerwonego wina z rodzynkami.


z chomika aaarek70

  • 108,4 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Gość Karola Okrasy, Janusz Stokłosa, bardzo krytycznie odniósł się do jednej z potraw, którą otrzymał do ocenienia. – To jest bigos z majerankiem, a nie kwaśnica – powiedział. Czy gospodarzowi programu udało się obronić swoją wizję tej pysznej zupy?


z chomika aaarek70

  • 97,7 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Nie wszyscy o tym wiedzą, ale znany aktor filmowy i teatralny Artur Barciś doskonale gotuje. Przed nami jego kulinarna spowiedź: jakie potrawy pamięta z dzieciństwa? Czy Karolowi Okrasie uda się odtworzyć ten smak z przeszłości? Dziś w menu: kartacze, czyli granaty.


z chomika aaarek70

  • 97,7 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Karol Okrasa zabiera w kulinarną podróż w przeszłość Stanisława Soykę. Czy uda się odtworzyć smak wigilijnego karpia, którego przygotowywała matka artysty? Pewne potrawy są niepodrabialne, dlatego Karol Okrasa nawet nie będzie próbował mierzyć się z takim niedościgłym wzorem, za to przyrządzi typowy polski rosół oraz makaron „aglio, olio e peperoncino”.


z chomika aaarek70

  • 304,5 MB
  • 28 lut 11 13:56
obrazek


Pani Ewa doskonale zna się na kuchni, choć skromność nie pozwala jej tego mówić głośno. Karol Okrasa dwoi się i troi, by sprostać tak wysoko postawionej poprzeczce. Jakie danie Pani Ewa pamięta z dzieciństwa, a jakie potrawy lubi z kuchni współczensej? W menu odcinka: pieczeń z zająca z warzywami i puree z dyni oraz krewetki w sosie ze świeżych pomidorów i kolendry.


z chomika aaarek70

  • 193,8 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


By znaleźć tego znanego dziennikarza i przyrodnika trzeba udać się do serca puszczy. Karol Okrasa podejmuje to wyzwanie, ale dla potrzeb programu niedostępne leśne ostępy udaje Las Kabacki. Okazuje się, że Adam Wajrak lubi zjeść i swojsko, i egzotycznie. W menu programu: barszcz czerwony i pierogi z rydzów oraz „pulpo a la gallego”, czyli ośmiornica po galicyjsku.


z chomika aaarek70

  • 191,7 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


Karol Okrasa spotyka się z mistrzynią olimpijską w ambasadzie Korei Płd. w Warszawie. Irena Szewińska, która jest wielką miłośniczką kuchni koreańskiej, opowiada o swoich ulubionych daniach. Okrasa pokazuje, jak przyrządzać potrawy z koreańskich grzybów, ryżu, kapusty, a także wodorostów, które mają niezwykłe właściwości zdrowotne.


z chomika aaarek70

  • 191,1 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


Kulinarne wspomnienia z dzieciństwa Michała Ogórka to śląskie makówki i gołąbki. Karol Okrasa przygotowuje dla znanego satyryka własną wersję obu specjałów.


z chomika aaarek70

  • 192,2 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


– Nie jestem w stanie powiedzieć, czego nie lubię w kuchni – Wojciech Pszoniak reklamuje sam siebie jako mało wybrednego adresata kulinarnych pyszności. Czy rzeczywiście Karol Okrasa nie będzie miał problemów z przygotowaniem dla niego potrawy, która przeniesie go w czasie do dzieciństwa? Podejrzewamy, że to jednak kokieteria ze strony znanego aktora, który zna się na kuchni jak mało kto.


z chomika aaarek70

  • 191,8 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


Karol Okrasa podejmuje w swojej kuchni właścicielkę niezwykle charakterystycznego i zaraźliwego śmiechu - Katarzynę Pakosińską. Artystka, która potrafi rozśmieszyć całą Polskę, jest również znana ze swojej fascynacji Gruzją, dlatego w menu odcinka nie zabraknie potraw z tamtych stron. Będą to chaczapuri i czachochbili – gruziński placek z serem i kurczak w cebuli i pomidorach. Kuchnię polską będzie dumnie reprezentować zupa grzybowa z lanymi kluseczkami.


z chomika aaarek70

  • 189,8 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


Dla znanej aktorki Karol Okrasa przygotowuje sztufadę wołową i pyrki z gzikiem.


z chomika aaarek70

  • 189,1 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


W specjalnym świątecznym wydaniu „Smaków czasu z Karolem Okrasą” gośćmi są Kamila i Andrzej Łapiccy. O przedwojennych wigilijnych tradycjach i smakach opowiada Andrzej Łapicki.


z chomika aaarek70

  • 194,7 MB
  • 28 lut 11 13:55
obrazek


Bohaterką tego odcinka jest Małgorzata Braunek.
Karol Okrasa udaje się do małej kawiarenki w Wilanowie, gdzie spotka
się z aktorką, znaną m. in. z "Potopu" i "Lalki". Po wielu latach przerwy wróciła
na ekrany rolą Basi w serialach Jedynki "Dom nad rozlewiskiem" i "Miłość nad rozlewiskiem".
Od trzydziestu lat aktorka wyznaje buddyzm i jest wegetarianką.
Małgorzata Braunek opowie o swoim dzieciństwie spędzonym w Wielkopolsce, o domowej
kuchni mamy, także poprosi Karola Okrasę o przygotowanie przysmaku, który ostatni raz jadła
bardzo dawno temu. Będzie to pochodząca z poznańskiego zupa "nic". Aktorka jada wszystkie
potrawy wegetariańskie, a najchętniej szpinak i pomidory.
Przygotowana prze karola Okrasę zupa "nic" powstanie na bazie jajek i mleka. Na drugie
danie mistrz kuchni poleca strudel z ciasta francuskiego z nadzieniem ze szpinaku, karczochów,
suszonych pomidorów i sera.


z chomika aaarek70

  • 71,4 MB
  • 28 lut 11 13:42
Mięso pieczone, duszone lub smażone jest w naszej kuchni składnikiem zdecydowanie dominującym i to już od czasów staropolskich. Od zawsze lubimy wędliny. Wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez choćby plasterka aromatycznej i soczystej szynki, a sława polskich kiełbas dotarła do wielu krajów świata. I nie ma się czemu dziwić!

z chomika aaarek70

  • 71,6 MB
  • 28 lut 11 13:42
W programie potrawy z fasoli. Warzywo to znane jest w Europie dopiero kilkaset lat. Mieszkańcy Starego Kontynentu zawdzięczają ją Hiszpanom i Portugalczykom, którzy przywieźli ją z Ameryki jako kulinarną ciekawostkę. Dziś fasola znana jest na całym świecie. Zanotowano istnienie ponad 200 odmian, z których 20 uprawia się w celach spożywczych.

z chomika aaarek70

  • 71,0 MB
  • 28 lut 11 13:42
Tym razem Karol Okrasa rusza nad morze. Wspólnie ze znanym żeglarzem,
Jarosławem Kaczorowskim, wypłyną jachtem na Zatokę Gdańską. Pan Jarosław,
który brał udział w regatach dookoła świata i wyścigu samotników przez Atlantyk,
opowie o jedzeniu podczas dalekich wypraw. Po krótkim rejsie Karol Okrasa
przygotuje w kambuzie i na nabrzeżu dwa dania dla żeglarzy: lekki omlet z serem
twarogowym, ogórkiem kiszonym i pomidorami oraz dorsza smażonego z jabłkami.

z chomika aaarek70

  • 79,0 MB
  • 28 lut 11 13:41
Program kulinarny, którego każde wydanie ma odrębny temat. Wraz z autorami programu
widzowie odbywają wyprawy kulinarne do różnych regionów Polski i świata. Zawodowy kucharz
Karol Okrasa omawia produkty, które posłużą do przygotowania prezentowanego dania, podkreślając
ich zdrowotne walory.
W tym odcinku w poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa odwiedzi konkurs Młodych
Talentów Kulinarnych. Uczestnicy, młodzi kucharze do 30 roku życia, walczą o najwyższe trofeum,
przygotowując konkursowe dania. Tematem jest kuchnia polska, a obowiązkowymi składnikami:
kaczka, korzeń pietruszki i soczewica. Startuje 16 drużyn. W jury merytorycznym zasiadają wybitni
szefowie kuchni: Włoch, Szwajcar, Francuz, Grek i Polak. Walory artystyczne ocenia z kolei jury
złożone ze znanych ludzi sztuki. Ze zwycięską drużyną Karol Okrasa przygotuje dla widzów konkursowe
dania.

z chomika aaarek70

  • 79,3 MB
  • 28 lut 11 13:41
Tym razem Karol Okrasa rusza konno do Wysowej. W tej pięknej uzdrowiskowej miejscowości odwiedzi panią Irenę Sulicz, która od lat w prowadzonej przez siebie karczmie pieczołowicie odtwarza stare łemkowskie przepisy. Jako pierwsze danie oboje zaprezentują kiesełycie z komperami, czyli łemkowski żur owsiany z ziemniakami oraz kiszeniaki, czyli gołąbki z kiszonej kapusty z kaszą i grzybami.

z chomika aaarek70

  • 79,2 MB
  • 28 lut 11 13:41
Nad Zalewem Żywieckim w Tresnej Karol Okrasa spotyka pana
Ryszarda Siudego, który wędzi ryby i przyrządza z nich niezwykle
przysmaki. Pan Ryszard, na co dzień pracownik elektrowni na zaporze
w Tresnej, jest znany bywalcom jarmarków żywności regionalnej
ze wspaniałej polędwicy z wędzonego suma. Karol Okrasa i Ryszard Siudy
pokażą, jak przyrządzić polędwicę z suma z sałatką z młodych ziemniaków
oraz sandacza smażonego z boczkiem.

z chomika aaarek70

  • 79,1 MB
  • 28 lut 11 13:41
W tym odcinku Karol Okrasa przemierza bojerem jezioro Niegocin, znajdujące się nieopodal Giżycka. Dociera do miejscowości Rydzewo, gdzie odwiedza Selwinę Nowakowską - miłośniczkę i wielką znawczynię miejscowych tradycji kulinarnych. Selwina Nowakowska pokaże jak przyrządza się plińce z pomoczką, czyli rodzaj placków z ziemniaków podawanych z boczkiem i pomoczką - pastą z twarożku, cebuli i czosnku. W programie będzie mowa także o innych daniach regionalnych.

z chomika aaarek70

  • 78,5 MB
  • 28 lut 11 13:41
W poszukiwaniu polskiego smaku Karol Okrasa dociera do zamku
w Rynie. Miejscowy kucharz, pan Krzysztof Mazurek, specjalizuje się
w daniach staropolskich, a zwłaszcza w kuchni rycerskiej. Co jadali rycerze,
kiedy nie walczyli z wrogiem, nie potykali się w turniejach i nie polowali?
W dawnej Sali Rycerskiej Karol Okrasa i jego gość przygotują dwa dania
godne rycerskiego stołu.

z chomika aaarek70

  • 79,6 MB
  • 28 lut 11 13:41
Przez wiele lat dorsz był uosobieniem taniej i byle jakiej ryby. Wynikało to z jego obfitości – nie cenimy zbytnio tego, czego mamy w nadmiarze. Ale te czasy minęły. Dziś dorsza jest coraz mniej, a jego ceny rosną. Z powszedniej ryby, zazwyczaj smażonej w panierce i podawanej z surówką z kiszonej kapusty, zamienił się w rybę wykwintną, serwowaną na najelegantszych przyjęciach. W tym odcinku Karol Okrasa prezentuje nowe pomysły na dania z dorszem w roli głównej.

z chomika aaarek70

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    139
  • pliki muzyczne
    0

139 plików
17,39 GB

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności