Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
Folder z materiałami dla osób pełnoletnich
+18 Ten folder Chomika zawiera materiały, które mogą być oglądane tylko przez osoby pełnoletnie.

Czy chcesz zobaczyć zawartość tego folderu?
Zaloguj się jeśli masz już konto.
rysioo4
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna ryszard

widziany: 13.09.2022 20:37

dodatkowe uprawnienia
  • pliki muzyczne
    292
  • pliki wideo
    6351
  • obrazy
    617254
  • dokumenty
    1260

632280 plików
905,96 GB

Ukryj opis Rozwiń
FolderyFoldery
rysioo4
AMATORKI SUPER
 
-Zdjęcia Amatorek 5-
ASHIYNN BROOKE
 
ASHLYNN BROOKE
BAJKI
 
Bardzo poiemne
BB1
BB2
BB3
BB4
BB5
BB6
BB7
BB8
BB9
 
CCC
CCC1
CCC10
CCC2
CCC3
CCC4
CCC5
CCC6
 
Nowy folder
CCC7
CCC8
CCC9
 
CIEZARNE KOBIETY
CIPKI LOLITY
Coś do smiechu
DAMSKI SEX
 
ciaża
coś dla PAŃ
DIABEŁKI SEX
DLA DOROSLYCH
 
DLA PAN
DODA
 
DRASTYCZNE
 
kill him
DRZEWKA BONZAI
Duze fiuty
EWA FARNA
FILMY PORNO
 
FILMYXXX
 
Fiuty Giganty
 
DWA FIUTY
FLAGI PANSTW EUROPA
FOLDRR DLA GOSCI
 
ROZNE
FOTY LESBIJEK
Galeria
 
GIFY DELFINKI
GIFY I FOTKI
GIFY MUSZLE
GIFY RÓŻE
GIFY RÓŻNE
GIFY SEXI
 
PORNO GIFKI
KISZENIE OGORKOW
 
OGÓRKI KISZONE
WYROB WODEK DOMOWYCH
Domowy wyrób wódek,wi n i nalewek
ZRÓB SOBIE SAM ALKOCHOL
Laseczki
 
Mlode amatorki sexi
 
MLODE NOWE
 
MLODE NOWE1
MLODE NOWE2
MLODE NOWE3
MLODE NOWE4
Nie golone xxx
 
OWŁOSIONE CIPKI
OWŁOSIONE CIPKI ZDJ!!!
 
BOBERKI ZDJĘCA
fotki
zarośnięte
NIESPODZIANKA GIFY
NOWE FOTY XXX
 
Pijane Nastolatki
 
PARTY GIRLS
Playlisty
POZYCJE MIŁOSNE
PRZEPISY KULINARNE
 
Balerony
Balerony(1)
Boczki
Boczki(1)
CHLEB
Ciasta
 
Moje ciasto
gołąbki
inne podroby
Inne Wędzonki
Kiełbasy bezosłonkowe
Kiełbasy drobiowe
Kiełbasy nietrwałe surowe
Kiełbasy pieczone lub parzone - trwałe i półtrwałe
kiszki kaszane
kiszki pasztetowe
Ostoja - kuchnia myśliwska
podroby - porady
PRZEPISY ciastka,ciasta
rolady
Szynki
WĘDLINY WYRÓB
Wędzarnie,wędz enie,przepisy
wieprzowina, wołowina
wyroby garmażeryjne
ROZNE CIEKAWE AMATORKI
 
ROZNE MLODE AMARORKI
ROZNE MLODE 1
ROZNE MLODE2
ROZNE MLODE 3
RO ZN E ML OD E4
R O Z N E M L O D E 6
R O Z N E M L O D E 7
 
R O Z N E M L O D E 8
R O Z N E M L O D E 9
R O Z N E M L O D E 1 0
R O Z N E M L O D E 5
ROZNE NOWE A
ROZNE NOWEB
ROZNE NOWEC
ROZNE NOWED
ROZNE NOWEE
ROZNE NOWEF
ROZNE NOWEG
ROZNE NOWEH
 
RÓŻNOŚCI
 
ROZPAKOWANEXXXXX
 
Rysio
SAM NAPRAWIAM INSTRUKCJE
 
Lakiernictwo sam
Przyczepka SAM
Sexi Chomiczki
 
fajne chomiczki
ŚMIESZNE SEXI
spakowane
 
STARE BANKNOTY POLSKIE
SWIEZY1
SWIEZY2
SWIEZY3
TATUAŻE SEXI
TORTY DLA DOROSŁYCH
TYLKO DLA DOROSLYCH
 
SWIEZY1
XXXX
XXXX1
XXXX10
XXXX2
XXXX3
XXXX4
XXXX5
XXXX6
XXXX7
XXXX8
XXXX9
XXXXA
XXXXB
XXXXC
XXXXD
XXXXE
XXXXF
XXXXG
XXXXH
XXXXI
 
MANGA KARTON SEXI
XXXXX
XXXXX 1
XXXXX2
XXXXX3
XXXXX4
XXXXX5
XXXXX6
XXXXX7
XXXXX8
XXXXX9
 
ZABAWNE FILMIKI
 
zachomikowane
Pokazuj foldery i treści
  • 22 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Składniki:

* 110 g miękkiego masła
* 1 szklanka cukru pudru
* 1/2 łyżeczki esencji migdałowej
* 1 roztrzepane jajko
* 2 szklanki mąki
* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/4 szklanki mleka
* 1 szklanka roztopionej ciemnej czekolady
* 1/2 szklanki roztopionej białej czekolady

Sposób przygotowania:

* 1. Włożyć masło, cukier i esencję migdałową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
* Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajko.
* 2. Mąkę przesiać do osobnego naczynia i połączyć z proszkiem do pieczenia.
* Dodawać mieszaninę mączną i mleko na przemian do mieszaniny maślanej.
* Wymieszać do uzyskania gładkiego ciasta.
* 3. Na lekko oproszonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra.
* Wyciąć ciasteczka za pomocą foremek w kształcie gwiazdek i półksiężyców.
* Wyłożyć ciasteczka na lekko natłuszczoną blachę i piec 10 minut lub do zrumienienia.
* Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.
* 4. Ciasteczka w kształcie księżyców zamaczać z jednej strony w roztopionej białej czekoladzie, a gwiazdki w ciemnej czekoladzie.
* Położyć na drucianym stojaku, żeby czekolada zastygła.

Uwagi:
WYSTARCZA NA 24 SZTUKI
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 20 min
Pieczenie 10 min

z chomika Milenianka17

  • 30 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Składniki:

* 225 g miękkiego masła
* 1 szklanka brązowego cukru
* 2 roztrzepane jajka
* 2 1/2 szklanki mąki
* 1 1/4 szklanki kakao
* 1/4 szklanki maślanki lub mleka
* 1 szklanka grubo posiekanej białej czekolady
* 1 szklanka niesolonych prażonych orzechów ziemnych
* 1 szklanka kawałów czekolady

Sposób przygotowania:

* 1. Włożyć masło i cukier do miski, ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
* Ciągle mieszając, stopniowo dodawać jajka.
* 2. Przesiać do osobnego naczynia mąkę i dodać kakao.
* Dodać do mieszanki jajecznej mieszankę mączną, mleko, czekoladę, orzechy i kawałki czekolady.
* Dobrze wymieszać.
* 3. Łyżką wykładać porcje ciasta na posmarowaną tłuszczem blachę.
* Piec 10 minut.
* Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.

Uwagi:
Wystarcza na 36 sztuk
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 8 min
Pieczenie 10 min
Mleczne pianki, orzechy i kawałki czekolady to trzy najpopularniejsze dodatki do każdego typu ciastek przeznaczonych dla dzieci.

z chomika Milenianka17

  • 38 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Składniki:

* 110 g masła
* 1 szklanka cukru pudru
* 1 jajko
* 1 1/4 szklanki mąki
* 3/4 łyżeczki sody
* 2 łyżeczki zmielonego cynamonu

Sposób przygotowania:

* 1. Włożyć masło i 3/4 szklanki cukru pudru do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
* Dodać jajko i dobrze utrzeć.
* 2. Przesiać mąkę, wymieszać z sodą i dodać do masy maślanej.
* Wyłożyć ciasto na oproszoną mąką stolnicę i szybko wyrobić.
* Owinąć w folię plastikową i chłodzić 30 minut w lodówce, aż stwardnieje.
* 3. Wsypać cynamon i pozostały cukier do miseczki i wymieszać.
* Z ciasta uformować małe kulki i otoczyć je w cukrze z cynamonem.
* Ułożyć w odległości 5 cm od siebie na lekko posmarowanej tłuszczem blasze i piec 8 minut lub do zrumienienia.
* Wyjąć na druciany stojak do ostygnięcia.

Uwagi:
WYSTARCZA NA 25 SZTUK
Piec w temperaturze 180°C
Przygotowanie 15 min + czas chłodzenia Pieczenie 8 min
Tłuszcz (w dowolnej postaci) nadaje pieczonym produktom miękkość i wydłuża czas przechowywania.
W większości wypieków można wymiennie stosować dobrej jakości margarynę i masło.

z chomika Milenianka17

  • 23 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Składniki:

* 175 g miękkiego masła
* 1 szklanka przesianego cukru pudru
* 1 łyżeczka esencji waniliowej
* 1 1/4 szklanki mąki
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1/4 szklanki proszku sosu custard (można zastąpić mlekiem w proszku,żółtkiem i odrobiną cukru)
* 1/4 szklanki mleka
* dżem, mus cytrynowy lub rozdrobniona czekolada

Sposób przygotowania:

* 1. Włożyć masło, cukier puder i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
* Przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i proszkiem sosu custard.
* Dodawać na przemian mieszankę mączną i mleko do mieszanki maślanej, ciągle ucierając.
* 2. Nabierać łyżką ciasto i formować kulki.
* Umieścić je na posmarowanej tłuszczem blasze.
* Kciukiem wykonać na środku każdego ciastka zagłębienie.
* 3. Wypełnić otwór łyżeczką dżemu, musem cytrynowym lub czekoladą.
* Piec 12 minut lub do zrumienienia ciasta.
* Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.

Uwagi:
Wystarcza na 30 sztuk
Piec w temperaturze 190°C
Przygotowanie 15 min Pieczenie 12 min
Ciasto należy owinąć plastikową folią i chłodzić przynajmniej 30 minut, żeby łatwiej dało się formować kułki.
Aby uzyskać subtelny smak orzechowy, przed odciśnięciem kciuka i napełnieniem otoczyć kulki w ziarnach sezamowych.

z chomika Milenianka17

  • 28 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Składniki:

* 110 g miękkiego masła
* 1 szklanka brązowego cukru
* 2 łyżeczki esencji waniliowej
* 1 roztrzepane jajko
* 1 1/2 szklanki przesianej mąki
* 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szklanka wiórków kokosowych
* 1 szklanka płatków owsianych
* 1/2 szklanki dżemu malinowego

Masa

* 50 g miękkiego masła
* 1/2 szklanki cukru pudru
* 1 łyżeczka esencji waniliowej

Sposób przygotowania:

* 1. Włożyć masło, brązowy cukier i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
* Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i płatki owsiane.
* Dokładnie wymieszać.
* 2. Nabierać łyżką ciasto i formować kulki, kłaść na natłuszczonej blasze, rozgnieść delikatnie widelcem.
* Piec 12 minut lub do uzyskania złocistej barwy.
* Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.
* 3. Przyrządzić masę: włożyć masło, cukier puder i esencję waniliową do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy.
* 4. Posmarować połowę ciasteczek dżemem malinowym i masą.
* Przykryć pozostałymi ciasteczkami.

Uwagi:
WYSTARCZA NA 20 SZTUK
Piec w temperaturze 190°C
Przygotowanie 15 min
Pieczenie 12 min
Podczas formowania ciasteczek należy pilnować, aby wszystkie miały jednakową wielkość później łatwiej będzie je połączyć w pary.

z chomika Milenianka17

  • 35 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Składniki:

* 110 g posiekanego masła
* 1 szklanka brązowego cukru
* 1 łyżeczka esencji waniliowej
* 1 jajko
* 1 szklanka mąki
* 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1 szklanka płatków owsianych
* 1/2 szklanki wiórków kokosowych
* 2 łyżeczki drobno utartej skórki limonki
* 2 łyżki soku limonki

Sposób przygotowania:

* 1. Umieścić masło, cukier, esencję waniliową, jajko, mąkę, płatki owsiane, wiórki kokosowe i skórkę limonkiw robocie kuchennym i mieszać do uzyskania jednolitego ciasta.
* 2. Nakładać czubate łyżeczki ciasta na posmarowaną tłuszczem blachę i piec 12-15 minut lub do lekkiego zrumienienia.
* Przenieść na druciany stojak do ostygnięcia.

Uwagi:

Wystarcza na 35 sztuk
Temperatura
PIEKARNIKA 180°C
Przygotowanie 5 min
Pieczenie 15 min
Te wspaniale ciasteczka łączą w sobie intensywny zapach limonki oraz unikalny smak i strukturę kokosa.

z chomika Milenianka17

  • 17 KB
  • 22 kwi 12 7:31
Ciasto na pierniczki

Składniki:
1 kg mąki
1/2 litra miodu
2 szklanki cukru
1 kostka smalcu
1/2 szklanki mleka
3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej
3 jajka
szczypta soli
1 torebka gotowej przyprawy do pierników, ale to nie wystarczy, do tego osobno:
imbir (nie przesadzić z ilością)
cynamon
gałka muszkatołowa
kardamon (czasem trudno kupić, więc można opuścić)
mielone goździki
Wszystkich przypraw powinno być około pół szklanki.


Przygotowanie:
W dużym rondlu na małym ogniu rozpuszczamy miód, smalec i cukier na jednolitą masę i czekamy.
Kiedy ostygnie dodajemy mieszając i ugniatając rękami mąkę, jajka, sodę rozpuszczoną w chłodnym mleku, szczyptę soli oraz przyprawy - do gotowej mieszanki dodajemy oryginalnych przypraw, tak by wszystkich było pół szklanki.
Zagniatamy na jednolitą masę, odklejamy ręce po czym miskę okrywamy folią, ale nie całkiem szczelnie i stawiamy w chłodnym miejscu (balkon, lodówka) na 4-5 tygodni.

Przed świętami wałkujemy ciasto, wycinamy pierniki, pieczemy do złotego koloru i dekorujemy.

z chomika shim

  • 30 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 29 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 131 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 0,5 MB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek przepis i zdjęcie pochodzi z bloga : http://www.domowe-wypieki.blogspot.com

z chomika magrex

  • 187 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 0,5 MB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 85 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 135 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 337 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 35 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 251 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 28 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 135 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 369 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 312 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 46 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 25 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • 41 KB
  • 22 kwi 12 7:30
SKŁADNIKI:
* 0,5 mąki
* 1 szklanka mleka
* 3 łyżki cukru
* 5 dag drożdży
* 2-3 jajka
* 2-3 łyżki oliwy
Drożdże rozrobić z 3 łyżkami cukru i mlekiem. Następnie wymieszać mąkę, jajka, oliwę oraz mleko (z rozrobionym cukrem i drożdżami). Wyrabiać ciasto, aż będzie gładkie. Odstawić do podwojenia objętości. Wyłożyć ciasto na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i posypaną mąką. Pozostawić jeszcze na ok. 30 minut by znowu troszkę wyrosło. Na ciasto ułożyć śliwki lub ser (według własnego uznania). Piec w temperaturze 200 stopni ok. 20 minut. Posypać cukrem pudrem. Nadzienie:
- SER:
* ½ kg sera (twarogowego) tłustego, niekwaśnego
* 5 dkg masła
* 10 -15 dkg cukru
* 2 – 3 żółtka
* wanilia
* 3 dkg skórki pomarańczowej

Masło utrzeć z żółtkami, dodać cukier, ser, ucierać na gładką masę. Dodać wanilię, drobno pokrojoną skórkę pomarańczową.
Można dodać 3 – 5 dkg zmielonych orzechów lub obranych, zmielonych migdałów i 3 dkg opłukanych rodzynek.
Jeżeli przeznaczamy naszą masę na wierzch placków drożdżowych to należy wymieszać ją z pianą z białek oddzielonych od żółtek.
lub
- śliwki (świeże, z kompotu itp...)
- marmolada jabłkowa
- mak (gotowy)
KRUSZONKA - składniki:
- 1/2 kostki masła
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1 op. cukru wanilinowego
Masło rozpuścić (ja to robię w mikrofalówce), wsypać mąkę i cukier, wymieszać łyżeczką. W razie potrzeby dodać jeszcze trochę mąki. Posypać ciasto i piec. :)

z chomika magrex

  • 92 KB
  • 22 kwi 12 7:30
obrazek

z chomika magrex

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    549
  • obrazy
    31
  • pliki wideo
    3
  • pliki muzyczne
    0

586 plików
248,13 MB




FajnyChomik9

FajnyChomik9 napisano 28.08.2022 13:10

zgłoś do usunięcia
Najlepszyy6493

Najlepszyy6493 napisano 7.11.2022 21:48

zgłoś do usunięcia
Super chomik
Zbychus7970

Zbychus7970 napisano 12.11.2022 00:15

zgłoś do usunięcia
Super chomik
wecem58214

wecem58214 napisano 2.02.2023 14:20

zgłoś do usunięcia
Super chomik
kasiek456

kasiek456 napisano 7.05.2023 15:07

zgłoś do usunięcia
M.K-16

M.K-16 napisano 5.06.2023 13:26

zgłoś do usunięcia
Witam , pozdrawiam i zapraszam do siebie. Trzeba do mnie napisać wiadomość. 🔐UnicornVIP🔐
Flooow007

Flooow007 napisano 7.12.2023 06:39

zgłoś do usunięcia
Zapraszam do mnie bo warto ale czytaj opis dokładnie.

Sexiflexi10 napisano 7.12.2023 08:01

zgłoś do usunięcia
Zapraszam do mnie bo warto, wcześniej jako chomik Flooow007 ale znów mi zablokowali

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności