smaki polskie cz 2.doc
-
→ Ciastka i Ciasteczka -
→ Mazurki -
✿ Polski turniej wypieków -
15 minut Jamiego -
Adam na lato -
Adam w sieci - patenty i triki -
Anielska Kuchnia I -
Anielska Kuchnia II -
Boże Narodzenie -
Chińszczyzna w pięć minut -
Christmas Kitchen -
Euro według Gesslera -
Filmiki -
Gordon Ramsay w Azji 2 -
Gotuj na luzie -
Gotuj z Rączką -
Jarska kuchnia siostry Anieli -
Julia i Jacques gotują w domu -
Koszer macher -
Książki i czasopisma kucharskie -
Kuchnia po śląsku -
Kuchnia po śląsku(1) -
Ł'apetyt 2 -
Maryla al dente -
Michel ze smakiem -
Moje ciasto -
Moje ciasto(1) -
NIEnaŻARTY -
Nigella Ekspresowo -
Nigella Ekspresowo.doc -
Nigella Express -
Nigella Forever -
Nigella gryzie -
Nigella gryzie.doc -
Nigella Lawson -
Nigella ucztuje -
Nigella Ucztuje.doc -
Okrasa -
Pascal -
Pascal kontra Okrasa - Kuchnia Lidla -
Przepisy Marthy Stewart -
Przepisy różne -
Przez żołądek do serca(1) -
Rączka gotuje -
Rhodes na Karaibach -
Rick Stein kulinarni bohaterowie -
Rick Stein na Dalekim Wschodzie -
Smaki polskie -
W kuchni z Rachel Allen -
Wielkanoc
Autorzy programu ukazują zalety starej kuchni polskiej. Przypominają przepisy, które stosowały nasze babki. Mówią też o ciekawostkach związanych ze staropolskim jadłospisem. Przedstawiają również potrawy regionalne. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób je przygotować. Potrawy prezentuje dr Grzegorz Russak.
W programie można znaleźć odchodzące w niepamięć przepisy, na przykład na babkę ziemniaczaną z Podlasia czy lubelskie parowańce z kaszą jaglaną. „Smaki polskie” obok wyszukanych dań prezentują także proste i szybkie potrawy. Nie brak tu również znanych w każdym domu przepisów na tradycyjne polskie potrawy jak bigos czy żurek.