Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

roladki_drobiowe_z_cukinii_medium_recipe_watermark.jpg

mandolinka1 / Przepisy kulinarne / Przepisy na dania wloskie / roladki_drobiowe_z_cukinii_medium_recipe_watermark.jpg
Przepisy na dania wloskie - roladki_drobiowe_z_cukinii_medium_recipe_watermark.jpg
Download: roladki_drobiowe_z_cukinii_medium_recipe_watermark.jpg

77 KB

(300px x 250px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Czas przygotowania: 70 minut
Czas duszenia: 30 minut
Składniki
80 dag filetu z kurczaka,
2 małe cukinie,
2 pomidory,
cebula,
1/2 szklanka bulionu,
sól, zioła, oliwa
Etapy przygotowania

Filet kroimy w paski. Nacieramy sola i ziołami, wstawiamy do lodówki na 30 minut.
Cebule drobno siekamy. Pomidory kroimy w dość gruba kostkę. Cukinie kroimy wzdłuż i solimy.
Mięso zawijamy w cukinie. kilka minut podsmażamy.
Na drugiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i szklimy cebulę. wlewamy bulion, gotujemy. dodajemy pomidory, zioła i pozostałe resztki cukinii. Wkładamy roladki i dusimy do miękkości.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Przepisy na dania wloskie - mini-calzone-00.jpg
kładniki, około 20 sztuk: • połowa ilości ciasta na ...
kładniki, około 20 sztuk: • połowa ilości ciasta na pizzę np. z tego przepisu • 1 mała czerwona papryka • 1 mała cukinia • 1/3 bakłażana • 3 plasterki cebuli • 1 łyżeczka suszonego oregano • 1 łyżeczka papryki w proszku wędzonej lub słodkiej + do podania • 160 g sera (mieszanych: 80 g fety i 80 g mozzarelli lub stracchino) • oliwa extra vergine do podania: sos pomidorowy, śmietana ze szczypiorkiem i słodką papryką, oliwa extra vergine, sól i pieprz Przygotowanie: Przygotować ciasto na pizzę np. z tego przepisu, odstawić do wyrośnięcia. Paprykę pokroić na 6 części, usunąć gniazda nasienne, cukinię i bakłażana pokroić na plasterki. Wszystkie warzywa razem z cebulą oprószyć solą. Grillować partiami na patelni grillowej lub płycie opiekacza, dość długo, przez około pół godziny na małym ogniu, od czasu do czasu przewracając. Warzywa można też upiec w piekarniku lub pod rozgrzanym grillem piekarnika. Warzywa pokroić na mniejsze kawałeczki, doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem, oregano. Dodać 1/2 łyżeczki papryki w proszku, 2 łyżki oliwy extra vergine, pokruszony ser feta oraz odciśniętą z wody i pokrojoną mozzarellę lub ser stracchino. Farsz wymieszać i odstawić. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na podsypaną mąką stolnicę i rozwałkować na placek gruby na około 0,7 cm (ciasto nie może być za cienkie, aby nie pękło podczas pieczenia). Wycinać szklanką kółka o średnicy około 8 cm, na środek nakładać po płaskiej łyżce farszu. Zlepiać brzegi ciasta i lepić pierogi, układać je na blaszce do pieczenia posmarowane od spodu oliwą extra vergine. Do miski po farszu wlać 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia, dodać 1/2 łyżeczki papryki w proszku i mieszanką tą posmarować wierzch ulepionych pierożków, odstawić na czas nagrzania piekarnika do 210 stopni. Pierożki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15 minut. Można piec na rozgrzanym kamieniu do pizzy. Czytaj więcej w BLOGU.
Przepisy na dania wloskie - pane-fatto-in-casa-2.jpg
La riproduzione o ripubblicazione di questo testo è viet ...
La riproduzione o ripubblicazione di questo testo è vietata. Ingredienti per il primo impasto del pane fatto in casa: 200 gr di farina 1 cucchiaino raso di zucchero 185 ml di acqua oligominerale tiepida 5 gr di cubetto di lievito di birra - per il secondo impasto: 400 gr di farina manitoba 200 ml di acqua oligominerale tiepida 1,5 cucchiaini di sale 1/2 cucchiaino di zucchero 7 gr di cubetto di lievito di birra Procedimento: In una terrina unire tutti gli ingredienti del primo impasto e, con una forchetta, amalgamarli bene sciogliendo eventuali grumi. Coprire la terrina con un piatto capovolto e lasciar lievitare il composto per 10 ore. Trascorso il periodo suindicato, aggiungere al composto gli ingredienti del secondo impasto, amalgamando fino a ottenere un composto omogeneo, abbastanza sodo e privo di grumi. Riporre il composto in una teglia foderata con carta da forno, praticare sulla superficie un taglio a croce oppure due tagli paralleli e lasciar lievitare per altre 3 ore. La teglia può essere riposta nel forno spento. E' giunto il momento di cuocere il nostro pane: accendere il forno a 200 gradi e lasciar cuocere il pane per 1 ora. Quando la superficie comincerà a diventare scura, coprire il pane con un foglio di carta alluminio; se invece il pane resta di un bel colore nocciola, questo passaggio può essere saltato. Sfornare il pane e lasciarlo raffreddare su una gratella prima di servirlo.
Przepisy na dania wloskie - imagesCA2QI582.jpg
Crostata salata con prosciutto, provola e pomodorini ...
Crostata salata con prosciutto, provola e pomodorini 500 gr di pasta da pane 4 pomodori 150 gr di prosciutto di Praga 200 gr di provola affumicata 3 cucchiai di olio d’oliva origano q.b. 15 gr di burro sale e pepe q.b. Sbollentate velocemente in pomodori in acqua bollente salata, togliete la pelle, i semi e tagliateli a dadini. Tagliate il prosciutto a listarelle e la provola a fettine sottili. Foderate una tortiera leggermente imburrata con la pasta da pane precedentemente stesa. Mettete sul fondo della pasta i pomodori, regolate di sale e pepe. Poi unite il prosciutto e origano. Versate l’olio a filo e cuocete la crostata a 200° C per circa 20 minuti. Sfornate la crostata, mettete la provola e rimettete in forno per 5-6 minuti. Servite calda o fredda.
Przepisy na dania wloskie - granita_brioche-300x225.jpg
Ingredienti per 4 persone 375 g d’acqua 150 g di zucc ...
Ingredienti per 4 persone 375 g d’acqua 150 g di zucchero il succo di due limoni una bustina di vanillina in polvere Prendete un recipiente dai bordi abbastanza alti e mettetelo in freezer per una decina di minuti, perché si raffreddi un po’. Tirate fuori il recipiente dal freezer, versatevi l’acqua, meglio se fredda di frigorifero. Aggiungete gradualmente lo zucchero, mescolando perché si sciolga bene. Aggiungete il succo di limone, continuando a mescolare. Concludete aggiungendo la vanillina (se una bustina intera vi sembra troppa per i vostri gusti, potete ridurre leggermente la quantità). Mettete il contenitore in freezer per un paio d’ore, avendo cura di mescolare di tanto in tanto
Przepisy na dania wloskie - Calzoncini Ripieni.php
Ingredienti 500 gr di farina 00 250 gr di latte tiepido ...
Ingredienti 500 gr di farina 00 250 gr di latte tiepido 100 gr di burro o margarina 1 cubetto di lievito di birra 1 cucchiaio di zucchero 1 cucchiaino di sale 1 tuorlo d'uovo Per il Ripieno: q.b. di ragù di carne q.b. di mozzarella Preparazione Volendo li potete farcire praticamente con quello che volete, per esempio: prosciutto, mozzarella e pomodoro; tonno, olive e scamorza; funghi trifolati e speck, ecc... Mettere in una ciotola la farina, unire il lievito sciolto nel latte, il burro fuso, lo zucchero e il sale. Impastare bene e senza far lievitare dividere l'impasto in tante palline (io le faccio di circa 50 gr l'una ma le potete fare come volete). Stenderle con il mattarello o con le mani e formare tanti dischi. Farcire ogni disco con un cucchiaio di ragù e un pezzetto di mozzarella. Chiuderli a mezzaluna, sigillando bene i bordi e sistemarli su una placca rivestita di cartaforno. Spennellarli con il tuorlo d'uovo sbattuto con un pò d'acqua. Infornarli a 180° (forno statico), per 15-20 minuti (controllate la cottura in base al forno
Przepisy na dania wloskie - pizzette-fritte-bigwm.jpg
Ingredienti 400 g di farina, 1 panetto di lievito di ...
Ingredienti 400 g di farina, 1 panetto di lievito di birra, sale, olio per friggere. Preparazione "Pizzette fritte" In una terrina stemperate il lievito con un po' d'acqua tiepida, unite due pugni di farina e lasciate lievitare il composto in un luogo tiepido per circa mezz'ora. Sul tavolo versate la farina a fontana e, al centro, lavorate il panetto lievitato con un pizzico di sale. Incorporate a poco a poco la farina aiutandovi con acqua tiepida e lavorate la pasta con energia per almeno 15 minuti o fino ad ottenere una pasta morbida ma elastica. Dividete la pasta in 12 pagnottelle e lasciate lievitare per circa un'ora sul piano di lavoro infarinato, coprendo con un panno e con una coperta.Raggiunta la lievitazione, schiacciate le palline ricavando dei dischi di pasta spessi 1 centimetro con il bordo leggermente più alto.Friggete le pizzette in abbondante olio bollente.
Przepisy na dania wloskie - riso al curry.jpg
riso al curry Ingredienti e dosi per 4 persone 350 g di ...
riso al curry Ingredienti e dosi per 4 persone 350 g di riso 2 cucchiai di curry in polvere 50 g di burro cipolla brodo di dado vegetale 1/2 bicchiere di vino bianco Affettare finemente la cipolla e farla soffriggere nel burro unire il riso e farlo insaporire per alcuni minuti, aggiungere il vino e, mescolando, farlo evaporare. Aggiungere man mano mestoli di brodo,dopo una 20 di minuti di cottura aggiungere il curry, mescolare e regolare di sale (tenere presente che il dado è già salato di suo...) Versare il resto del brodo e cuocere per 10 minuti circa. Levare il riso dal fuoco, unire poco burro, mescolare bene e lasciar riposare pochi minuti prima di servire.
Przepisy na dania wloskie - Piers kurczaka z szalwia,panierka serowa.jpg
Sei pronta per preparare le classiche cotolette di pollo ...
Sei pronta per preparare le classiche cotolette di pollo, ma all'improvviso ti accorgi che hai terminato il pangrattato. Cosa fai? Ecco una soluzione. * * * * * Infarina i petti di pollo. Metti a scaldare l'olio in una padella larga. In una scodella sbatti le uova con il formaggio, sale, pepe e le foglie di salvia sminuzzate. Passaci dentro i petti di pollo infarinati e immergili nell'olio caldo per friggerli. Scolali su una carta assorbente e servili caldi. La presenza della salvia lascerà in bocca un sapore gradevole al palato.
Przepisy na dania wloskie - Zapiekanka_z_mielonym_miesem.jpeg
Składniki: bakłażan - 200 gramów oliwa - 1 łyżka Fix ...
Składniki: bakłażan - 200 gramów oliwa - 1 łyżka Fix Spaghetti Napoli Knorr - 1 sztuka cebula - 100 gramów ser mozzarella - 100 gramów ząbek czosnku - 1 sztuka śmietana 22% - 200 gramów pomidory - 200 gramów mielone mieso wołowe - 200 gramów ziemniaki - 200 gramów Sposób przygotowania: Pokrój bakłażany, pomidory, ziemniaki, czosnek i cebulę na cienkie plastry. Układaj warzywa warstwowo w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą, przekładając je kawałkami mięsa i polewając odrobioną Fixu Spaghetti Napoli KNORR, rozrobionego ze i śmietaną i jajkiem. Ułóż plastry sera na wierzchu.
Przepisy na dania wloskie - Piers kurczka z capari.jpg
Metti in un tegame i pomodorini ben lavati e tagliati a ...
Metti in un tegame i pomodorini ben lavati e tagliati a pezzetti con lo spicchio d'aglio, i capperi e mezzo bicchiere d'acqua. Lascia cuocere per una decina di minuti fin quando i pomodori saranno abbastanza ammorbiditi e l'acqua evaporata; a questo punto aggiungi l'olio e, appena caldo, i petti di pollo. Salare e pepare leggermente, insaporire per qualche minuto e servire subito con un contorno di spinaci a vapore.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności