zapomniałem
Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
kubusk180
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Kuba

widziany: 25.08.2014 01:10

  • pliki muzyczne
    19479
  • pliki wideo
    194081
  • obrazy
    24156
  • dokumenty
    3603

273791 plików
110873,93 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
kubusk180
- ◢◤ FILMY [ NOWE ]
- ◢◤ GRY PC [ ISO ]
- ◢◤ MUZA - SKŁADANKI
- ▣ ▣ WINDOWS 8 [ PL ]
- █ █ █ [ LEKTOR ] FILMY [ DVDRIP ]
- █ █ █ [ NAPISY ] FILMY [ DVDRIP ]
- █ █ █ [ LEKTOR ] FILMY 1080 [MKV]
- █ █ █ [ LEKTOR ] FILMY 320x240 [MP4]
- █ █ █ [ LEKTOR ] FILMY 720 [AVI]
- █ █ █ [ LEKTOR ] FILMY 720 [MKV]
〼 NOWOŚCI FILMOWE [AVI]
〼 NOWOŚCI FILMOWE [HD]
•ANTYWIRUSY
(ANDROID) GRY LG l7 (1234)
▣ ▣ WINDOWS
 
■ LEKTOR PL
■ LEKTOR PL(1)
■ LEKTOR PL(2)
▬▬▬▬▬▬▬◙ GRY PC NOWOŚCI 2013 !
◙ ALLEGRO
◙ ĆWICZENIA - KSZTAŁTOWANIE SYLWETKI
◙ FILM AVI 2010-13 1
◙ FILM AVI HIT-2012
◙ KOMPUTER ABC
◙ KSIĄŻKI KUCHARSKIE
◙ MILITARIA
◙ PROGRAMY PC
●Bajki
 
●Dema gier na PC
 
●FILMY BLU-RAY
●FILMY IVO
●Filmy LUZEM
●Filmy MP4 SUPER JAKOŚĆ
●FILMY NA ANDROID SUPER JAKOŚĆ
●FILMY NOWOŚCI 2012
●FILMY POLSKIE NAJLEPSZE
●Filmy RMVB luzem
●FILMY SERIE
 
●FILMY WG AKTORÓW
 
●FILMY WG GATUNKU
 
●FILMY WG LAT
 
●Filmy●
 
●FILMY-najnowsze (napisy PL)
●Gry (PSP)
 
●Gry na XBOX 360
 
●Gry PC
 
●Gry PC w 1 pliku
 
●GRY PC●
●Gry PS2
 
●Gry PS3
 
Dishonored NOWOŚĆ
FIFA 12
●GRY stare i nowe na PC
●INSTALACJA GIER!!!
●KABARETY ►
●Nawigacje GPS AutoMapa
 
●Seriale
 
●Systemy operacyjne+dodatk i
 
●Tapety na pulpit
 
█ █ █ FILMY RMVB ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
® Galeria
 
● Avatary animowane
● National Geographic - mapy
® Hacking
 
!! HACKING !!
® Humor
 
® Mistrz Klawiatury II Full
® Muzyka
 
® PROGRAMY
 
♫► Kabaretowa Noc Listopadowa Tarnow 2012
۞ ANTYWIRUSY
 
۞ Aplikacje Symbian ─────────────────
۞ Gry Android THD ─────────────────
۞ LG Swift E400 L3 ─────────────────
۞ Najnowsze Gry Android ─────────────────
۞ PROGRAMY
۞ Windows Phone [7, 8] ─────────────────
۞ Xperia X8, LG GT540, Samsung Galaxy Ace, LG P500 - Gry HVGA ─────────────────
00 Wszystkie części w RAR
AUDIOBOOKI CHOMIKUJ
Biblia
 
Bot do chomikuj
 
Program ( bot ) do masowej reklamy na chomikuj
Ciekawostki
CODECS-kodeki
Definicja Kibol (2012)
FILMY [HD]
Filmy cz1
Filmy cz2
Filmy cz3
GRY [PC] [ISO]
Mistrz kierownicy ucieka 1-3
Napewno każdemu się przyda
Poradniki
 
Porady do GIER
 
■ NIEZBĘDNIK PC
■ POBIERANIE
Portable.Flash.Pr ofessional.CS5
Przepisy kucharskie
 
= PRZEPISY =
♥ ♥ ♥ Przepisy na ciasta
0 - SAME PYSZNOŚCI - POLECAM
CIASTA
Ciasta i Ciasteczka
Ciasta i torty
Ciasta od A do Z
ciasta z owocami
ciasta(1)
Ciasta-przepis y ze zdjęciami
ciasta-torty
Coś dobrego
Cuda z ryżu
dania makaronowe
Dania postne
Dania rybne
Dania z jajek
Desery od A do Z
dla zdrowia
Gołąbki, Pierogi
Grzyby
Jem i chudnę
Kremy, masy - do ciast
KUCHNIA PRZEPISY
Kuchnia z Okrasą
KULINARIA
Kulinaria 1
Kulinaria(1)
Kulinaria(3)
Makłowicz w podróży
Makowce i ciasta z makiem
Napoje od A do Z
Nigella ekspresowo
Nigella gryzie
Ostoja - kuchnia myśliwska
Pikantne wypieki od A do Z
Podróże kulinarne Roberta Makłowicza
PORADY BABUNI
PORADY BABUNI(1)
przekąski i sałatki
Przepisy
Przepisy Kucharskie
PRZEPISY Kulinarne
-PRZEPISY KULINARNE
Przepisy kulinarne(1)
PRZEPISY KULINARNE(2)
PRZEPISY NA CIASTA
PRZEPISY NA CIASTA I TORTY ZE ZDJĘCIAMI
Przepisy na pizze
PRZEPISY NA PYSZNOŚCI
przepisy na sałatki
PRZEPISY PIEROGI
PRZEPISY PIEROGI(1)
Przepisy różne
PRZEPISY RYBY
PRZEPISY SAŁATKI
PRZEPISY SOSY DA GRASSO
PRZEPISY ZUPY
Przepisy(1)
Przepisy(2)
Przepisy(3)
Przepisy-super
Przetwory
Przetwory od A do Z
Przetwory(1)
Przetwory(2)
przyprawy z ryb
pycha jedzonko
Rączka gotuje
Różne potrawy - Weki
ryby
Sałatki
Sałatki od A do Z
SAŁATKI(1)
sałatki(1)(1)
sałatki(2)
SAŁATKI, SURÓWKI
Salatki,surowk i
Skrzydełka
śledzie
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Sosy od A do Z
super przepisy
Surówki-przepi sy
Sushi
WIEM CO JEM
Wiem Co Jem(1)
Sport
 
Piłka nożna
T-MOBILE EKSTRAKLASA 2012-13
 
TOWARZYSKIE
Tapety wysoka jakosc
The Sims 2 Mega Pack (PL)
TopGear
Wróg u Bram [Lektor]
wszystko do tel. z Androidem
 
ANDROID GRY
 
ANDROID POGRAMY
 
1000 Android App
Sygic GPS Navigation
ANDROID żywe tapety
███ ANDROID 1.6 ███
Live Wallpapers 2 (żywe tapety)
Wszystko do twojego telefonu ;)
 
xxxx
zachomikowane
ӾprywatneӾ
Pokazuj foldery i treści
Ostatnio pobierane pliki Ostatnio pobierane pliki
Zapach Kobiety1992.Lektor.PL.avi play
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ czas trwan ...
komentarze2
Sześć dni, siedem nocy Six Days Seven Nights 1998 Lektor PL.avi play
PRODUKCJA:USA GATUNEK:Przygodowy, Komed ...
DOTYK PRZEZNACZENIA  2000  Lektor Pl.avi play
PRODUKCJA: USA GATUNEK: Dramat, Thriller ...
Burning Man 2011 PLSUBBED.BDRip.XviD.rmvb play
RMVB WKLEJONE NAPISY PL ________________________ ...
Dzikie Żądze 2 PL 2004 DVDrip.avi play
Jeszcze bardziej mroczny i dziki od części pierwszej. ...
  • 71 KB
  • 15 lis 12 21:50
Składniki:

Ciasto maślane:
* 30 dag masła
* 10 dag mąki

Ciasto kluskowe:
* 20 dag mąki
* 1/2 jajka
* 1/2 łyżki octu (6-proc.)
* woda

Krem waniliowy:
* 1/2 litra mleka
* 4 żółtka
* 1 jajko
* 8-10 dag cukru
* rdzeń (ziarenka) z 1 laskiwanilii
* 3 dag mąki ziemniaczanej

oraz:
* 3 dag cukru pudru z wanilią

Sposób przygotowania:
Przygotuj ciasto maślane: przesiej mąkę na stolnicę, dodaj masło i posiekaj wszystko na jednolitą masę. Przygotuj ciasto kluskowe: zagnieć ciasto z podanych składników, dodając tyle wody, aby miało konsystencję ciasta pierogowego. Wyrób starannie, aby nie było grudek i rozwałkuj na kształt koła. Środek ciasta powinien być nieco grubszy. Z ciasta maślanego uformuj prostokąt, ułóż go pośrodku rozwałkowanego ciasta kluskowego. Złóż boki ciasta kluskowego ponad ciastem maślanym, formując kopertę. Delikatnie rozwałkuj, pamiętając, aby przesuwać wałek tylko w jednym kierunku (moja babcia mówiła, że to bardzo ważne!). Rozwałkowane ciasto złóż na 3 części, zawiń w czystą ściereczkę i włóż do lodówki. Po 15-20 minutach rozwałkuj ciasto jeszcze raz, ponownie złóż na trzy części, zawiń w ściereczkę i włóż do lodówki. Te czynności powtórz jeszcze dwa razy, wkładając za każdym razem ciasto na 15-20 minut do lodówki. Za ostatnim razem rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm, ułóż je na dużej blasze i wstaw do mocno nagrzanego piekarnika. Piecz 15 minut w temp. 250°C, a następnie wyjmij i ostudź. W tym czasie przygotuj krem: utrzyj na puszystą masę żółtka z jajkiem, rdzeniem wanilii oraz cukrem. Zagotuj w garnku szklankę mleka, a pozostałe zimne mleko wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka i zagotuj, ciągle mieszając. Powoli dodawaj utarte żółtka, cały czas mieszając i podgrzewając masę na malutkim ogniu. Gdy masa zrobi się gęsta, przełóż garnek do większego naczynia z zimną wodą i ostudź, nie przerywając mieszania. Ciasto przekrój na dwa placki, odetnij nierówne brzegi ostrym nożem. Jeden placek posmaruj kremem waniliowym, a drugi pokrój na prostokąty tak duże, jakie chcesz mieć ciastka. Ułóż je na masie waniliowej (dzięki temu łatwo pokroisz potem kremówkę na porcje). Kremówkę włóż do lodówki na kilkanaście minut (wcześniej szczelnie je przykryj, aby nie wchłonęło lodówkowych zapachów), a przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

z chomika Zeeb

  • 18 KB
  • 15 lis 12 21:50
KRAKERSOWA PYSZNOŚĆ


Składniki:

2 opakowania krakersów
3 żółtka
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
5 szklanek mleka
1 szklanka mąki
1 kostka masła
2 torebki budyniu waniliowego
1 puszka brzoskwiń


Wykonanie:

Połowę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Resztę wymieszać z budyniem, mąką i żółtkami i wlać do gorącego mleka cały czas mieszając. Krem gotować kilka minut.
Na dnie wyłożonej folią aluminiową blachy ułożyć krakersy. Wylać połowę kremu budyniowego. Rozłożyć osączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Przykryć pozostałym kremem. Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy. Schładzać kilka godzin.

z chomika white.and.black.flower

  • 22 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika justyna85

  • 24 KB
  • 15 lis 12 21:50
KOLOROWE CIASTO

Składniki

Biszkopt ciemny, 1szt
Biszkopt jasny, 1szt
Pianka truskawkowa;śmietana30%, 600ml
galaretka truskawkowa, 2szt
Pianka pomarańczowa;tak jak truskawkowa tylko zmiana galaretki, galaretka pomarańczowa
dżem truskawkowy, 1 słoiczek
Do nasączenia;, woda, twarde ,karmelki owocowe
Polewa;czekolada, 1tabliczka
mleko, 2łyżki
dowolna posypka, np.orzechy,wiórki

Opis przygotowania
1. Pieczemy dwa biszkopty,każdy przekrawamy na pół.Galaretki,, każdą osobno rozpuszczamy w 2szkl wody,śmietany ubijamy w dwóch naczyniach po 600ml ,gdy galaretki ostygną mieszamy z ubitymi śmietanami.Powstaną 2 pianki.Przygotowujemy nasączenie;w 2szkl ciepłej wody rozpuszczamy paczkę landrynek.

2. Układamy na blachę;ciemny biszkopt nasączmy.smarujemy dżemem wykładamy 2/3tężejącej pianki truskawkowej na to biszkopt jasny,nasączamy,smarujemy dżemem,2/3pianki pomarańczowej,biszkopt ciemny,nasączamy ,dżem ,pianka truskawkowa,pianka pomarańczowa,biszkopt jasny,polewa,posypka

z chomika white.and.black.flower

  • 41 KB
  • 15 lis 12 21:50
KOKOSOWY RAJ

Składniki:

8 jajek
kostka Kasi
20 dek kokosu
45 dek cukru
20 dek mąki
2 budynie
15 dek migdałów
cukier waniliowy
proszek do pieczenie

Czas
pieczenia: 2 godziny

Pieczemy biszkopt :
jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy i pieczemy. Krem : ugotujemy budynie ( 2 budynie w pół litra mleka), gdy ostygną dodajemy margarynę Kasię i mieszamy.

Masa kokosowa :
Białka ubijamy z cukrem, później dodajemy kokos, wylewamy na formę i pieczemy. Płatki migdałowe z masłem i cukrem prażymy na patelni. Biszkopt kroimy na połowę i smarujemy częścią masy, kładziemy kokos i następną porcję masy. Na górę kładziemy drugi biszkopt i warstwę prażonych płatków migdałowych. Pyszne ciasto gotowe.

z chomika white.and.black.flower

  • 22 KB
  • 15 lis 12 21:50
Kokosowa Szarlotka

Składniki;
margaryna, pół kostki
jajka, 6 szt.
cukier, 1,5 szklanki
cukier waniliowy, 1 op.
Mąka pszenna, 0,5 szkl.
mąka ziemniaczana, 0,5 szkl.
proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
wiórki kokosowe, 2 małe opakowania
jabłka renety, 4-5 szt.

Opis przygotowania; Jabłka obrać i pokroić na cienkie jednakowe talarki ok 4mm( muszą być kwaśne jabłka), Margaryne utrzeć drewniana pałką z żółtkami, cukrem waniliowym i z połową szklanki cukru. Dodać mąkę pszenna i ziemniaczaną oraz proszek. Ciasto nalezy ucierać pałką ponieważ jest konsystencji kremu, mikser może się spalić.

Utarte ciasto wyłożyć na blachę łyżką i poukładać na nim jabłka. Białka ubić, dodać szklankę cukru i wióki, następnie wylać na jabłka. Piec ok. 45 min.

z chomika white.and.black.flower

  • 20 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika justyna85

  • 15 KB
  • 15 lis 12 21:50
KOKOSANKA Z ANANASAMI


Biszkopt z 4 jajek upieczony w formie 25/40 cm

Krem :
1 szklanka mleka
2 cukry waniliowe
4 żółtka
10 dkg cukru
masło (tyle ile pochłonie krem)
5 plasterków ananasa z puszki
Kokosanka:
4 białka
25 dkg cukru
10 dkg kokosu
2-3 łyżki tartej bułki
lukier biały

Upiec biszkopt z 4 jajek i odstawić go do ostygnięcia.
Krem:
Zagotować szklankę mleka z cukrem waniliowym,(chyba że ktoś ma laskę wanilii to połowę ,a potem przecedzić mleko).4 żółtka utrzeć z 10 dkg cukru, wlewać powoli na gotujące mleko, szybko mieszając trzepaczką bądź mikserem aby się nie ścięło. Wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać na parze ,aż masa zgęstnieje. Przestudzić. Mieszać dalej i dodawać po kawałku masła aż powstanie aksamitny krem. Ananasy pokroić drobniutko i dodać do kremu. Wyłożyć go na biszkopt

Kokosanka:
Ubić białka na sztywno i dodać 25 dkg cukru lub cukru pudru, następnie 10 dkg kokosu
i 2-3 łyżki tartej bułki (drobnej i jasnej).Blachę rozmiaru biszkoptu wyłożyć papierem do pieczenia, chociaż ja wolę wysmarować mocno margaryną i wysypać obficie tartą bułką. Wyłożyć masę kokosową i piec na złotawy kolorek.
Poczekać aż ostygnie i wyłożyć na krem maślano-ananasowy. Całość polać ,ale tylko symbolicznie białym lukrem

z chomika white.and.black.flower

  • 25 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika justyna85

  • 15 KB
  • 15 lis 12 21:50
KILIMANDŻARO

Upiec ciemny biszkopt z 8 jaj,
po upieczeniu przekroić na pół.

Masa jabłkowa:
ok. 1 kg jabłek kwaśnych i twardych
2 galaretki ( ja użyłam o smaku owoców tropikalnych)
1 łyżka margaryny lub masła

Masa budyniowa:
1/2 litra mleka

1/2 szklanki cukru
2 żółtka
2 łyżki mąki
pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru
1 kostka masła lub margaryny


Ciemny biszkopt -
przekroić na pół, włożyć do formy jedną połówkę.
Masa jabłkowa: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, masło roztopić, dodać jabłka, chwilę smażyć
, dodać suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Wstawić do lodówki żeby masa jabłkowa stężała. W tym czasie przygotować masę budyniową: z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń. Masło utrzeć dodając przestudzony budyń. Masę budyniowa wyłożyć na masę jabłkową, przykryć biszkoptem kakaowym. Polać polewą.

z chomika white.and.black.flower

  • 21 KB
  • 15 lis 12 21:50
CIASTO KATARZYNKA


Składniki:

10 całych jajek
2 szkl. cukru kryształu
3 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. suchego maku
2 płaskie łyżki sypkiego kakao
2 kostki margaryny
4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Dodatkowo:
2 małe słoiczki powideł śliwkowych
duża paczka biszkoptów



Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po 1 żółtku.
Ubić pianę z białek i razem z mąką i proszkiem dodać do utartej masy z margaryny (surowe). Ciasto podzielić na 3 części, jedną pozostawić białą, do drugiego ciasta dodać suchy mak, do trzeciego ciasta dodać kakao.


Przygotowanie do pieczenia:

Ciasto białe - powidło - 1/2 paczki biszkoptów - ciasto z makiem - powidło - 1/2 paczki biszkoptów - ciasto kakaowe.

Piec w temp. 150 stopni C, około 1 godz.

z chomika white.and.black.flower

  • 37 KB
  • 15 lis 12 21:50
KATARZYNKA

Składniki :

CIASTO:
10 jaj
3/4 szkl. cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
2 szkl. utartych pierników lukrowanych (ok.35 szt.)
3 łyżki mąki
1 łyżka octu

MASA:
1/2 l mleka
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
3 żółtka
3/4 szkl. cukru pudru
1 kostka masła exstra
cukier waniliowy
spirytus do smaku

DODATKOWO:
2 galaretki o dowolnym smaku
biszkopty okrągłe
polewa

CIASTO:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i jeszcze chwilę poubijać, żeby cukier sie rozpuścił. Dodać cukier waniliowy. Do żółtek dodać proszek do pieczenia i łyżkę octu, dokładnie wymieszać, żółtka będą rosły. Utarte żółtka przełożyć do ubitej piany i dokładnie wymieszać. Następnie dodajemy mąkę i mieszamy łyżką ( nie ubijamy mikserem). Pierniczki trzemy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy do ciasta. Ciasto dokładnie wymieszać i wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem. Piec tak jak biszkopt ok. 30 min .
Upieczone i wystygnięte ciasto przekroić na pół.

MASA:
pół litra mleka
1 czubata łyżka mąki pszennej
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
3 żółtka

Z powyższych składników ugotować budyń. Wystudzić. Rozetrzeć kostkę masła z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Do zmiksowanego masła dodawać porcjami zimny budyń dalej miksując, na koniec dodać do smaku spirytus w zależności kto ile lubi ( tak samo z cukrem pudrem, jeżeli ktoś lubi słodszą masę może dodać więcej cukru). Masę podzielić na pół, jedną pozostawić białą, a do drugiej dodać rozpuszczoną na parze i lekko przestudzonę gorzką czekoladę, oczywiście zmiksować.

galaretki rozpuściś w 3 szkl. wody

WYKONANIE CIASTA;

CIASTO, MASA CZEKOLADOWA, BISZKOPTY, TĘŻEJĄCA GALARETKA (wstawić ciasto do lodówki, żeby galaretka dobrze zastygła), MASA BIAŁA, CIASTO, POLEWA

z chomika white.and.black.flower

  • 3 KB
  • 15 lis 12 21:50
JACUŚ

margaryna 1 kostka
mleko 2 łyżki
kakao 3 łyżki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki płaskie
jajka 4 szt
białka 4 szt
cukier puder 15 dag
wiórki kokosowe 15 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajka 3 szt
cukier puder 1/2 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 1/2 L
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 5 łyżek
żółtka 4 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
batony "Jacek" 3 szt
mleko 3 łyżki
margaryna 1 kostka

Ciasto kakaowe:
25 dag margaryny
2 łyżki mleka
3 łyżki kakao
1 szklanka cukru
1,5 szklanki mąki pszennej
4 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Ciasto kokosowe:
4 białka
15 dag cukru pudru
15 dag kokosu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Biszkopt:
3 jajka
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Krem:
1/2 litra mleka
1 cukier waniliowy
5 łyżek cukru
4 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 batony „Jacek”
3 łyżki słodkiego mleka
25 dag masła lub margaryny

Ciasto kakaowe: Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić. Następnie dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę i lekko wymieszać.
Ciasto kokosowe: Białka ubić z cukrem, dodać kokos, mąkę i proszek do pieczenia.
Na blaszkę kłaść ciasto kupkami, na przemian: kakaowe i kokosowe. Upiec. Po upieczeniu przekroić na 2 placki.
Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo cukier. Następnie dodać żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, lekko wymieszać. Wylać na formę. Upiec.
Krem: Batony „Jacek” rozpuścić w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru, żółtek i mąki ugotować budyń i przestudzić. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i przestudzone batony.
Przełożenie ciasta: ciasto kakaowo-kokosowe – krem – biszkopt – krem – ciasto kakaowo-kokosowe.
Dodatkowo można polać polewą.

z chomika white.and.black.flower

  • 72 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika justyna85

  • 11 KB
  • 15 lis 12 21:50
Jabłecznik najlepszy na świecie

Przygotowanie: 20 minut

Pieczenie: 30-40 minut

Składniki
• 1-1,5 kg kwaskowatych jabłek (najlepiej antonówek)
• 500 g mąki
• 250 g masła roślinnego lub innego tłuszczu
• 4 żółtka
• 200g cukru
• 1 łyżka śmietany
• 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
• 1 łyżka bułki tartej

Etapy przygotowania

1. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
A następnie przesmażyć w garnku z łyżką cukru (niekoniecznie) podlewając odrobiną wody, żeby się nie przypaliły (można dodać troszkę cynamonu).

2. W celu przygotowania ciasta należy mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie przesiekać z nią tłuszcz.
Potem dodać żółtka, cukier i śmietanę i wszystko dokładnie zagnieść.
Następnie podzielić je na 2 części i rozwałkować.

3. Jedną część ułożyć na prostokątnej blaszce wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia, posypać tartą bułką i nałożyć masę jabłeczną. Następnie należy jabłka przykryć drugą częścią ciasta, nakłuć je widelcem i piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min. Posypać cukrem pudrem.
Podawać z bitą śmietaną.

**********************************************************************

z chomika grawaw57

  • 40 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika lonia181-52

  • 47 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika lonia181-52

  • 52 KB
  • 15 lis 12 21:50
IKAR

Ciasto kakaowe:
1 margaryna
2 łyżki mleka
2 łyżki ciemnego kakao
1 szkl. cukru
1 1/2 szkl. mąki pszennej
4 jajka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Margarynę, mleko, kakao i cukier zagotować i przestudzić.
Następnie dodajemy żółtka, mąkę i proszek do pieczenia.
Z białek ubić pianę i lekko wymieszać.

Ciasto kokosowe:
4 białka
15 dag. cukru kryształu
15 dag. wiórek kokosowych
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubijamy dodajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy do sztywności następnie dodajemy wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem dokładnie mieszamy (można robotem ale na najniższych obrotach)
Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę kładziemy ciasto kupkami, na przemian kakaowe i kokosowe. Upiec po upieczeniu przekroić na dwa placki.

Krem:
1/2 litra mleka
1 cukier waniliowy
5 łyżek cukru kryształu
4 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3 batony IKAR
3 łyżki słodkiego mleka
1 margaryna Kasia lub masło
Dodatkowo paczka biszkoptów okrągłych.
Batony IKAR rozpuszczamy w odrobinie mleka. Z reszty mleka, cukru waniliowego, cukru kryształu,żółtek i mąki gotujemy budyń, przestudzamy. Margarynę lub masło ucieramy dodajemy budyń i przestudzone rozpuszczone batony.

Przełożenie ciasta:
ciasto kakaowo kokosowe - krem - biszkopty - krem - ciasto kakaowo kokosowe - polewa - posypujemy wiórkami lub orzechomi

SMACZNEGO :)

z chomika white.and.black.flower

  • 33 KB
  • 15 lis 12 21:50
GENERAŁ


Składniki:

Ciasto:

1 margaryna "KASIA"-25 dag
1 jajko
3 szkl. mąki
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru


Masa:

1/2 l kwaśnej śmietany
3/4 szkl. cukru pudru

Jeżeli ktoś nie chce tej masy, to można użyć kremu o dowolnym smaku kupując w sklepie i wykonując go w/g przepisu na opakowaniu.

wiórki kokosowe do posypania ciasta


Wykonanie:

Składniki ciasta zagnieść na jednolitą masę, podzielić na 3 części i upiec 3 oddzielne placki w prostokątnej blaszce.
Placki wystudzić.
Składniki masy połączyć ,dobrze wymieszać i przełożyć placki , smarując również po wierzchu masą, lub użyć kremu, który sami przyrządzimy. Posypać kokosem.
Wstawić do lodówki, aby się schłodziło.

z chomika white.and.black.flower

  • 25 KB
  • 15 lis 12 21:50
GALARETKOWIEC

3 galaretki w różnych kolorach
* 800 g kwaśnej śmietany
* 1 szklanka cukru
* 1 szklanka mleka
* 50 g żelatyny (8 łyżeczek)
* 1 cukier waniliowy
* biszkopty na spód lub biszkopt upieczony wg własnego przepisu


Czas
pieczenia: bez pieczenia
Przepis na tortownicę o średnicy ok. 27–30 cm.

Przygotować tortownicę: dno wyłożyć papierem do pieczenia, a boki folią aluminiową. Dno wyłożyć biszkoptami lub własnym biszkoptem

2 galaretki rozpuścić każdą osobno w 400ml gorącej wody i wylać każdą do oddzielnego płaskiego ale niewielkiego naczynia. Zostawić do stężenia.

Gdy już będą całkowicie stężałe wyjąć z naczynia i każdą pokroić w niezbyt dużą kostkę lub pokruszyć.

Trzecią galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia.

W szklance mleka o temp. pokojowej rozpuścić żelatynę, odstawić na chwilę. Jak troszkę napęcznieje lekko podgrzać i mieszać aby się dobrze rozpuściła i ostudzić.

Do większego naczynia wlać kwaśną śmietanę, dodać cukier i cukier waniliowy i zmiksować. Wlać chłodną żelatynę i ciągle mieszać. Do masy śmietanowej dodać przygotowane wcześniej pokostkowane galaretki i wymieszać.

Masę wylać na biszkopty i wstawić do lodówki. Gdy stężeje na wierzchu poukładać owoce i zalać trzecią tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i poczekać aż całe stężeje.

!!! UWAGA !!!
Galaretki do kostkowania trzeba przygotować wcześniej bo masa śmietanowa po dodaniu żelatyny dość szybko gęstnieje i nie ma czasu na krojenie galaretek na kawałki. Z tego samego powodu należy też szybko przełożyć ją

z chomika white.and.black.flower

  • 41 KB
  • 15 lis 12 21:50
Popapraniec

7jaj
25 dag cukru
27 dag mąki
0,5 szklanki ojeju
2 łyżeczki proszku
1 łyżka kakao
0,5 szklanki maku
0,5 szklanki wiórków kokosowych

Ubic białka z cukrem,dodac żółtka jeszcze ubijac,mąke z proszkiem przesiac przez sitko,dodac olej i wszystko delikatnie wymieszac.Ciasto podzielic na 3 części,do jednej dodac kakao,do drugiej mak ,a do trzeciej wiórki.Ciasto wykładac w dowolne miejsce-ma byc popaprane.
Piec od 35-40 min.w tem 180C.Ciasto przekroic przełożyc kremem karpatkowym (3/4 kremu)i dżemem z czarnej porzeczki,na wierzch pozostały krem i polewa.

z chomika Olusia68

  • 46 KB
  • 15 lis 12 21:50
ŁATWE CIASTO

Pieczemy biszkopt:
4 jajka
1 szkl. mąki pszennej
1/2 szkl. mąki ziemniaczanej
2 łyżki kakao (nie koniecznie może być jasny biszkopt)
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 szkl. cukru
6 łyżek wody

Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier, żółtka i wode. Wszystko ubijamy 10-20 min. Następnie dodajemy obie mąki i proszek do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy i wylewamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę. pieczemy na złoty kolor.

1 słoiczek musu lub dżemu jabłkowego
1 puszka brzoskwiń w syropie
2 galaretki cytrynowe
1 galaretka agrestowa lub kiwi
1 1/2 szkl. śmietany gęstej lub śmietanki 30%
cukier do śmietany do smaku

Galaretki rozpuszczamy w 4 szkl. wrządku, odstawiamy do zgęstnienia. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę mieszamy z musem jabłkowym i 2/3 galaretki wlewamy do musu, mieszamy. Biszkopt kroimy na pół i wylewamy mus na obie części biszkoptu równamy i wstawiamy do lodówki. Ubijamy śmietanę z cukrem dodajemy pozostałą część galaretki chwile razem ubijamy i wylewamy na mus górną część biszkoptu z przełożeniem kładziemy na dolną. Całość posypujemy startą czekoladą lub startą wafelką.

z chomika Olusia68

  • 22 KB
  • 15 lis 12 21:50
Składniki:

400 g krakersów
4 żółtka
3/4 szkl maki
1 op budyniu śmietankowego lub waniliowego
3 i 1/2 szkl mleka
1/2 szkl śmietanki słodkiej 18%
250 g masła
1/2 szkl cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 łyżki likieru waniliowego
1 l śmietany kremówki
1 duża puszka mleka słodzonego skondensowanego
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka cukru
50 g gorzkiej czekolady

Jak przyrządzić:

Mleko skondensowane gotowac w puszce przez 2-3 godz
zagotowujemy w dużym garnku 2 szklanki mleka, śmietankę i 1/2 szklanki cukru, do gotującej się masy dodajemy - cały czas intensywnie mieszając trzepaczką do piany - zmiksowane w blenderze 1 i 1/2 szkl mleka, żółtka, budyń i mąkę. Zdejmujemy z ognia, gdy masa będzie gęsta, dodajemy do gorącej masy pokrojone w kostkę masło, mieszamy aż powstanie jednolita masa. Wmiksowujemy jeszcze ekstrakt waniliowy i likier.
blaszkę wykładamy warstwą krakersów, nakładamy na nie jeszcze ciepłą masę budyniową. Przykrywamy kolejna warstwą krakersów. Ubijamy 1/2 l śmietany z mlekiem skondensowanym.
wykładamy masę toffi na krakersy. Układamy ostatnią warstwę krakersów. Teraz ubijamy na sztywno resztę kremówki z cukrem waniliowym i 1 lyżeczką cukru. Nakładamy ją na wierzch ciasta. Posypujemy startą czekoladą.Wstawiamy do lodówki. Ciasto należy przygotować minimum dzień, a najlepiej dwa, przed podaniem.
warstwy ciasta zaczynając od dołu:
krakersy
masa budyniowa
krakersy
śmietana toffi
krakersy
bita śmietana
starta czekolada

zachomikowany

  • 5 KB
  • 15 lis 12 21:50
Ciasto: 3 szklanki mąki, 0,5 szklanki cukru pudru, 15 dag miodu, 0,5 kostki margaryny, 2 jaja, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżeczka sody oczyszczonej. Krem: 0,5 l śmietanki kremówki (36% lb 30%), ja daję 1 l 3 łyż. żelatyny. Polewa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego. Do dekoracji: 10 dag posiekanych orzechów włoskich lub ziemnych nie solonych w całości Mleko w puszce wstawić do garnka z wodą i gotować przez 3 godz.-poczekać aż wystygnie. Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 2 równe części. Formy posmarować margaryną i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec około 15 minut w temp. 200 C. Śmietanę ubić na puszystą masę. Nastepnie dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. Kremem przełożyć dwa upieczone i ostudzone placki. Na wierzchu ciasta rozsmarować mleko (tw. toffi). Posypać orzechami

zachomikowany

  • 21 KB
  • 15 lis 12 21:50
Składniki:

1 kg śliwek węgierek
cukier puder
cukier waniliowy
Na ciasto:
5 jaj
5 łyżek mąki ziemniaczanej
5 pełnych łyżek cukru
otarta skórka z cytryny
łyżka proszku do pieczenia
tłuszcz
byłka do formy

Jak przyrządzić:

Śliwki starannie umyć, przekroić na pół, wyjąć pestki
Z białek ubić sztywną pianę, dodając stopniowo po trochu cukier
Do piany dodać od razu wszystkie żółtka, następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny.
Ciasto rozłożyć równą cieniutką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą blaszce do pieczenia
Na cieście ułożyć rządkami połowki śliwek, wstawić do nagrzanego( 180 st) piekarnika.
Piec około 25 min.Lekko zrumienione ciasto wyjąć z piekarnika i odrazu mocno posypać cukrem pudrem z wanilią

zachomikowany

  • 69 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika justyna85

  • 22 KB
  • 15 lis 12 21:50

z chomika DarkCruiser

  • 35 KB
  • 15 lis 12 21:50

zachomikowany

  • 48 KB
  • 15 lis 12 21:50
CIASTO DROŻDŻOWE Z OWOCAMI.


Składniki:

3 szklanki mąki
30 g drożdży
250 ml mleka
pół szklanki cukru
2 jajka (1 cale i 1 żółtko)
125 g margaryny
pół łyżeczki soli
aromat cytrynowy


Wykonanie:

Robimy rozczyn (w ciepłym mleku rozpuścić drożdże, dodać łyżkę cukru i 5-6 łyżek mąki). Odstawić pod przykryciem do wyrośnięcia na jakieś 20 minut.
Do rozczynu wsypać resztę mąki, cukru i sól. Dodać rozpuszczona margarynę wymieszaną z jajkami i aromat cytrynowy. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia na ok. 30 minut, aż podwoi swoją objętość. Można użyć robota.

Wyłożyć wyrośnięte ciasto na wyłożoną papierem blaszkę (24x40cm). Ułożyć owoce i posypać kruszonką. Odstawić na 20 minut do kolejnego wyrośnięcia. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180° C przez około 40-45 minut. Można posypać cukrem pudrem.

Smacznego!

z chomika white.and.black.flower

  • 13 KB
  • 15 lis 12 21:50
Ciasto czekokremowe

Składniki

• CISTO
• 250 g margaryny
• 4 łyżki kakao
• 4 łyżki mleka
• 1,5 szklanki cukru
• 3 jajka
• skórka otarta z cytryny
• 1,5 szklanki mąki
• cukier waniliowy

• opakowanie proszku o pieczenia (18 g)

• KREM
• dwa budynie waniliowe
• 3 szklanki mleka
• cztery łyżki cukru
• 100 g masła

• I NA KONIEC

• gotowa polewa pełnomleczna

Etapy przygotowania

1. CIASTO Margarynę, kakao, cukier i mleko połączyć, rozpuścić na małym ogniu, zagotować, mieszając od czasu do czasu, aby się nie przypaliło.

2. Masę wystudzić.

3. Następnie dodawać żółtka, mąkę z proszkiem, cukier waniliowy i skórkę otartą z cytryny, całość utrzeć mikserem.
Na końcu dodać pianę ubitą z białek, delikatnie wymieszać.

4. Tak przygotowane ciasto przelać na blachę i upiec w 190 stopniach.
Czas pieczenia ok. 30 - 40 minut.

5. KREM Dwa budynie waniliowe ugotować wg przepisu na opakowaniu w trzech szklankach mleka i czterech łyżkach cukru.

6. Budyń wystudzić, następnie dodawać go do masła, ucierać mikserem

7. Wystudzone ciasto przekroić, przełożyć kremem, udekorować polewą.

**********************************************************************

z chomika grawaw57

  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    88
  • obrazy
    196
  • pliki wideo
    1
  • pliki muzyczne
    0

286 plików
304,28 MB

BOSS_2015

BOSS_2015 napisano 21.08.2014 18:21

zgłoś do usunięcia
mariusz4699

mariusz4699 napisano 23.08.2014 09:23

zgłoś do usunięcia
FILMY_VIP_CHOMIKUJ

FILMY_VIP_CHOMIKUJ napisano 23.08.2014 11:01

zgłoś do usunięcia
Evelyn.2014

Evelyn.2014 napisano 23.08.2014 11:49

zgłoś do usunięcia
▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ X-MEN PRZESZŁOŚĆ KTÓRA NADEJDZIE [NAPISY PL] ▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ INNA KOBIETA [LEKTOR PL] ▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ CZAROWNICA [NAPISY PL] ▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ DZWONECZEK I TAJEMNICA PIRATÓW [DUBBING PL] ▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ MIASTO ODKUPIENIA [LEKTOR PL] ▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ PAN PEABODY I SHERMAN [DUBBING PL] ▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥▥ NOE WYBRANY PRZEZ BOGA [DUBBING PL]
Najnowsze-filmy-gry-chomikuj

Najnowsze-filmy-gry-chomikuj napisano 24.08.2014 15:14

zgłoś do usunięcia
FILMY GRY PC SERIALE BAJKI
 

WIELKIE FREE NA START!!!

NOWA JAKOŚĆ NA chomikuj.pl - sprawdź sam!

Najnowsze filmy!

Nowe gry PC w jednym pliku!

Polskie i zagraniczne seriale!

Klasyczne bajki!

Autorska akcja "FREE za pobieranie"

Darmowy transfer!

KLIKNIJ TUTAJ, ABY WEJŚĆ DO MOJEGO KRÓLESTWA
Shadow_Broker

Shadow_Broker napisano 25.08.2014 13:07

zgłoś do usunięcia
fqfewi4b8

fqfewi4b8 napisano 26.08.2014 17:30

zgłoś do usunięcia

Skonczyla mi sie kasa na koncie, weszlam w te darmowe doladowania co tak reklamuja...

Od poczatku myslalam ze to sciema a jednak nie! dostalam darmowe doladowanie do plusa za 30 zl.

To ta stronka: theshorte.tk/7mm8

e2xq1l18o7

e2xq1l18o7 napisano 28.08.2014 00:23

zgłoś do usunięcia

Skonczyla mi sie kasa na koncie, weszlam w te darmowe doladowania co tak reklamuja...

Od poczatku myslalam ze to sciema a jednak nie! dostalam darmowe doladowanie do plusa za 30 zl.

To ta stronka: theshorte.tk/7gks

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności