odc. 3 - schab parzony z morelami.flv
-
Tylko muzyka - Must Be The Music - 1 -
Tylko muzyka - Must Be The Music - 2 -
66 niezapomnianych piosenek -
66 niezapomnianych skandali telewizji -
Adam na lato -
Adam po pracy -
Anielska kuchnia -
Anielska Kuchnia 1 -
Anielska Kuchnia 2 -
Armia Krajowa -
Atelier Smaku -
Carolin Mueller Pawlak -
Dieta Dukana - przepisy różne -
Encyklopedia smakosza -
Fotoprzepisy -
Gazety, odezwy, plakaty -
Gry Po Polsku logiczne -
Kuchenne rewolucje - 4 -
Kuchnia -
Laskowik i Malicki -
Lubię Gotować -
Ł'apetyt -
Ł'apetyt 2 -
Majdanek -
Mam talent - 4 -
Maria Disslowa -
Maria Śleżańska -
Meble -
Milion w minutę -
Moje Gotowanie -
Mój adwokat -
Obrona Westerplatte -
Oświęcim -
Ozdabianie potraw i stołu -
Ozdabianie, dekorowanie, garnierowanie potraw -
Poradnik Domowy -
Porady -
Potrawy -
Przyślij Przepis -
Rzeź wołyńska -
Starodawne księgi kucharskie -
Stopnie wojska Polskiego 1939 -
Stół -
Sztutowo -
The Voice Of Poland -
Treblinka I i II -
Ugotowani -
Ugotowani - 1 -
Ugotowani - 2 -
Wolne miasto Gdańsk
"Wszystko, co robię, podszyte jest polskością. Ten smak przenika moje potrawy, na nim się wychowałem i do niego zawsze będę wracał." - mówi gospodarz programu Adam Chrząstowski. "Adam po pracy" to sześcioodcinkowa seria pokazująca jak w nowoczesny sposób przyrządzić dania oparte na tradycyjnych polskich smakach.
Program jest smakowitym kąskiem dla osób zapracowanych, które lubią gotować, tęsknią za kuchnią swoich mam i babć, ale chcą się żywić zdrowo i lekko. Potrawy tradycyjne będą unowocześnione - to zupełnie nowe spojrzenie na polską kuchnię. Każdy odcinek przedstawia trzy przepisy, na podstawie których można przygotować pyszny obiad. Tak więc pojawiają się przepisy na przystawki, zupy, dania główne i desery, dodatkowo Adam Chrząstowski opowiada o winach, radzi jak dobrać odpowiedni trunek do dania. Dania tworzone przez Chrząstowskiego cechuje nieoczekiwana harmonia smaku, widzowie programu poznają przepisy na takie rarytasy jak: tatar z łososia na sałatce z ogórka, zupa z nowalijek i koperku, biała zupa rybna, cykoria z gruszką orzechami i górskim serem, polędwica wołowa na sosie z kurek, kogel mogel z owocami...
Adam Chrząstowski jako kucharz pracował w Szwajcarii, Szanghaju (tu przez kilka lat z powodzeniem prowadził dwie restauracje) - i Warszawie. Menu, jakie na początku lat 90. wraz z Kurtem Schellerem współtworzył w Hotelu Bristol, przeszło do legendy miasta: najlepsza kuchnia stolicy na długo wyznaczyła kulinarny poziom stołecznych restauracji. Wyzwaniem była również praca w hotelu Rialto, jednak nawet gotowanie w najbardziej stylowej warszawskiej restauracji nie wyczerpało zasobów kreatywności niepospolitego kucharza. Ostatecznie osiedlił się - i otworzył własną restaurację - w Krakowie.