Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

FAWORKI.JPG

elcia50 / PRZEPISY KULINARNE / FAWORKI.JPG
PRZEPISY KULINARNE - FAWORKI.JPG
Download: FAWORKI.JPG

1,5 MB

(2816px x 2112px)

0.0 / 5 (0 głosów)
2 ŻÓŁTKA
1 CAŁE JAJKO
1 ŁYŻECZKA DO HERBATY CUKRU PUDRU
1 ŁYŻKA STOŁOWA SPIRYTUSU
1 PŁASKA ŁYŻECZKA DO HERBATY MASŁA
MĄKI TYLE ILE SIĘ WGNIECIE
OLEJ LUB SMALEC DO SMAŻENIA,CUKIER PUDER DO POSYPANIA..
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY I ZAGNIATAMY Z MĄKĄ.CIASTO MUSI BYĆ BARDZO DOBRZE WYROBIONE,CIASTO MOŻEMY TŁUC WAŁKIEM WTEDY FAWORKI BĘDĄ KRUCHE.NASTĘPNIE ROZWAŁKOWUJEMY NA CIENIUTKIE PASKI , KROIMY , SMAŻYMY W GŁĘBOKIM TŁUSZCZU, ODSĄCZAMY NA PAPIERZE,POSYPUJEMY CUKREM PUDREM, NO I JEMY SMACZNEGO!!!!

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować


obrazek

1 kg sera białego potrójnie zmielonego
7 jajek
1 szklanka cukru
½ litra śmietany kremówki 30
2 budynie waniliowe
3 paczki herbatników PETIT-BERIE

obrazek

Inne pliki do pobrania z tego chomika
PRZEPISY KULINARNE - PIERNICZKI.JPG
1 kg mąki 25 dag masła 5 jajek 1 szklanka śmietany k ...
1 kg mąki 25 dag masła 5 jajek 1 szklanka śmietany kwaśnej 6 łyżek oleju 1,5 szklanki miodu 25 dag cukru 1 paczka przypraw do piernika 3 łyżeczki sody oczyszczanej ¼ szklanki wody
PRZEPISY KULINARNE - PIERNICZKI.JPG
Połowę cukru zrumienimy na karmel i rozprowadzamy z wodą ...
Połowę cukru zrumienimy na karmel i rozprowadzamy z wodą, do tego dodajemy miód i rozpuszczone masło. Następnie dokładamy 2 żółtka, olej i śmietanę. Białka wykorzystujemy później do smarowania pierniczków . Trzy pozostałe jajka ucieramy z resztą cukru i dodajemy do masy. Następnie masę łączymy z mąką , sodą i przyprawą do pierników. Wszystko to razem wyrabiamy i odstawiamy w zimne miejsce na kilka godzin .Może to być lodówka lub balkon jeżeli pierniczki robimy zimą. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na stolnicy wycinamy foremką. Pieczemy w nagrzanym do 150 stopni piekarniku około 10 do 15 minut.
PRZEPISY KULINARNE - ROGALIKI Z BIALEGO SERA.JPG
1 kostka masła lub margaryny K A S I A 1 kostka białego ...
1 kostka masła lub margaryny K A S I A 1 kostka białego sera lub 25 dkg sera na wagę 2 duże szklanki mąki 1 łyżeczka /płaska/ proszku do pieczenia powidła śliwkowe Masło, ser, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać i zagnieść .Gotowe ciasto rozwałkować na okrągłe placki. Pociąć na czwórki lub ósemki , do środka wkładamy powidła śliwkowe i formujemy rogaliki. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 150 o C uprzednio smarujemy blachę tłuszczem i posypujemy tartą bułką.
PRZEPISY KULINARNE - SERNIK.JPG
Żółtka ucieramy mikserem z ½ szklanki cukru, stopniowo d ...
Żółtka ucieramy mikserem z ½ szklanki cukru, stopniowo dodajemy ser i budyń. Następnie schłodzoną w lodówce śmietanę ubijamy na sztywno, łączymy z masą serową powoli. Na koniec dodajemy pianę mocno ubitą z resztą cukru .Pieczemy około 1 godziny, ciasto wkładamy do letniego piekarnika . Jako podkład możemy użyć herbatniki lub kruche ciasto wcześniej podpieczone.
PRZEPISY KULINARNE - SERNIK.JPG
1 kg sera białego potrójnie zmielonego 7 jajek 1 szkla ...
1 kg sera białego potrójnie zmielonego 7 jajek 1 szklanka cukru ½ litra śmietany kremówki 30 2 budynie waniliowe 3 paczki herbatników PETIT-BERIE
PRZEPISY KULINARNE - CHLEB.JPG
3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mąki razówki 1/4 p ...
3 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mąki razówki 1/4 paczuszki drożdży 1 łyżeczka soli 2,5 szklanki letniej wody ziarna słonecznika, dyni..itp w/g uznania Wszystko wyrobić w robocie lub ręcznie piec 1 godz. w temperaturze 200 stopni
PRZEPISY KULINARNE - CHLEB NA ZAKWASIE.JPG
ZACZYN wyjąć wieczorem z lodówki, włożyć do miski doło ...
ZACZYN wyjąć wieczorem z lodówki, włożyć do miski dołożyć łyżkę miodu, 3 łyżki drewniane mąki pszennej i 3 łyżki mąki żytniej. Dolać tyle ciepłej wody.żeby była konsystencja gęstej śmietany. Odstawić na noc aby wyrosło. RANO dosypać po łyżce mąki pszennej i żytniej odstawić na godzinę. ROZCZYN zostawiamy 1,5 łyżki rozczynu w słoiku, posypujemy mąką po wierzchu i chowamy do lodówki na zaczyn./może czekać do 2 tygodni/ Dodajemy 30 dag mąki pszennej i 30 dag mąki żytniej, 2 szklanki ciepłej wody i łyżke soli. Zagniatamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy przez 20 min.w temp.60 stopni, podnosimy do 100 stopni i pieczemy 20 minut, następnie w temperaturze 160 stopni przez 40 minut Można dodać ziarna, zioła itp
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności