Dzik skurowanie.mp4
-
Bücher-Książki -
Czasopismo Przyrodnicze Ilustrowane (1927-39) -
dawne przepisy kulinarne -
Deutsche Kreismonographien(1) -
Diody mocy -
Diody Zenera -
Electricity (Elektryka) -
ENCYKLOPEDIA UZBROJENIA -
EPC Mazda -
Falerystyka -
Historia Polski -
KiCAD 2010 -
KiCAD 2018 -
KiCAD 7 2023 -
KiCAD pluginy -
Ksiazki militarne -
Landkarten-Mapy -
Las Polski (1921-39) -
Łowiec 1933 -
Łowiec 1934 -
Łowiec 1935 -
Łowiec 1936 -
Łowiec 1937 + -
Łowiec 1938 + -
Łowiec 1939 + -
Łowiec Wielkopolski 1912-1913 R.6 + -
Łowiectwo Polskie (1921-23) + -
Mazda xedos Podzespoły -
Militaria -
Militaria ebooki -
Mostki i diody podwójne -
Myśliwy (1937-39) + -
niemieckie -
Programy -
Programy Elektronika -
Programy(1) -
Przegląd Myśliwski i Łowiectwo Polskie 1925 -
Tranzystory germanowe -
Tranzystory impulsowe mocy -
Tranzystory mcz -
Tranzystory mocy -
Tranzystory wcz -
Tranzystory wcz MOSFET -
Triaki -
Tyrystory -
Varia & Non-Prussiana -
Wojna 1920 -
WOJSKO POLSKIE 1936-1939 -
Żydzi -
Żydzi - PDF
Oprawianie zwierzyny
Chcąc zagospodarować zwierzynę na własny użytek ( po dopełnieniu innych formalności ) koniecznie zwierzyna powinna być poddana badaniu weterynaryjnemu a w szczególności dziki.
Ile kilogramów mięsa można uzyskać ze strzelonego dzika czy sarny?
PRZELATEK o wadze 42 kg:
Uzysk mięsa z kością ok.- 26,5 kg (62%)
Uzysk mięsa bez kości ok. - 18,93 kg
SARNA - waga po wypatroszeniu 15 kg
Po rozbiorze uzyskamy z sarny ok. 11,04 kg mięsa z kością co stanowi 73,6% masy strzelonej zwierzyny, lub ok. 7,46 kg mięsa bez kości (49,7% masy tuszy)