Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

Ciasto kokosowo - budyniowe.jpg

anetapietraszewska / torty, ciasta, ciastka / Ciasto kokosowo - budyniowe.jpg
torty, ciasta, ciastka - Ciasto kokosowo - budyniowe.jpg
Download: Ciasto kokosowo - budyniowe.jpg

21 KB

(400px x 267px)

0.0 / 5 (0 głosów)
Ciasto kokosowo - budyniowe

Składniki na biszkopt:

1 szklanka cukru
1 szklanka mąki pszennej
6 jajek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem. Cały czas ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Blaszkę o wymiarach 24 x 40 cm wyłożyć papierem. Ciasto przełożyć do formy. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.

Masa budyniowa:

2 szklanki mleka
100 g masła
2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)
25 ml rumu
2 łyżki cukru

Ugotować 2 budynie na mleku (z 2 szklankami mleka, czyli połową normalnie zalecanej ilości). Masło utrzeć z cukrem, rumem i cukrem wanilinowym. Do utartej masy dodawać ostudzony budyń, ucierać (nie dałam rady mikserem ze "świderkami", dopiero blenderem do rozdrabniania...bardzo gęsta masa budyniowa).

Ciasto kokosowe:

3/4 szklanki cukru
200 g wiórków kokosowych
5 białek

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać wiórki, wymieszać. Wyłożyć do blaszki o wymiarach 24 x 40 cm. Piec około 15 minut w temp. 180 stopni.

Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować częścią masy, przykryć drugim płatem. Na wierzchu rozsmarować pozostałą masę, przykryć ciastem kokosowym. Dowolnie udekorować.

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

obrazek
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności