Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

PRZEPISY - SERNIKI I CIASTA Z SEREM.rar

Goska1692 / Dekoracje Cukiernicze / Ciasta -Przepisy / PRZEPISY - SERNIKI I CIASTA Z SEREM.rar
Download: PRZEPISY - SERNIKI I CIASTA Z SEREM.rar

1,24 MB

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta -Przepisy - Tort Cappuccino.jpg
Składniki: Biszkopt: * 8 żółtek * 8 białek * 1 łyż ...
Składniki: Biszkopt: * 8 żółtek * 8 białek * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 1 łyżeczka octu * 1 szklanka cukru * 2 łyżki mąki ziemniacznej * 1 szklanka mąki zwykłej * 3 łyżki kakao Krem cappuccino: * 1/2 litra mleka * 3 kopiaste łyżki mąki zwykłej * 5 żółtek * 1/2 szklanki cukru * 5 kopiastych łyżek Cappuccino * woda * 5 łyżeczek żelatyny * kostka margaryny (proponuję Palmę) * Kremówka: * 1/2 litra śmietany kremówki * 4 kopiaste łyżeczki żelatyny * 1 cukier waniliowe * 2 łyżki cukru * poncz: * woda * 4 łyżki kawy * alkohol Etapy przygotowania: BISZKOPT: żółtka,ocet,proszek do pieczenia wymieszać w garnuszku.Białka ubić, dodać cukier, cukier waniliowy, wymieszane żółtka i kilka min. miksować. Mąkę wymieszać, dodać 3 łyżki kakao (wszystko przesiać, żeby nie było grudek).Wlać do tortowncy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem. Wszystko razem wymieszać powoli, żeby nie opadło. Piec w temp 175st. C ok. 1/2 h KREM: mleko zagotować i dodać zwykłą mąkę rozmieszaną z mlekiem (żeby nie było grudek dodatkowo przelać przez sitko) i wlać do gotującego się mleka. Utrzeć żółtka z cukrem pudrem i dodać do gotującego się budyniu, przegotować.Cappuccino zalać 2 łyżkami gorącej wody, dodać do budyniu i wymieszać. Budyń ostudzić. Utrzeć kostkę margaryny i dodawać po łyżce budyniu. Na koniec dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości wody. ŚMIETANA: schłodzoną śmietanę wlej do miski, dodać cukier i cukier waniliowy i ubić. Dodać ostudzoną i rozrobioną żelatynę i dobrze zmiksować. PONCZ: Do 1/2 litrowego garnuszka wsypujemy kawę i zalewamy wrzątkiem. Gdy trochę ostygnie dodajemy alkohol (ilość i marka wedle uznania). WYKONANIE: Biszkopt przekroić 2 razy tak, żeby były trzy części. Każdą z nich nasączamy ponczem. Pierwszą warstwę pokrywamy cienką warstwą kremu cappuccino, a na to jeszcze dajemy bitą śmietanę.Przykrywamy warstwą biszkoptu. Tym razem dajemy tylko bitą śmietanę. Dajemy ostatnią część biszkoptu i ozdabiamy resztą bitej śmietany i kremu cappccino.
Ciasta -Przepisy - NAPOLEONKA.jpg
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki ...
SKŁADNIKI ciasto: śmietana-1/2 szklanki mąka-2 szklanki margaryna-1 kostka krem: mleko-1 litr mąka-1 szklanki cukier waniliowy-1 opakowanie żółtka-2 PRZYGOTOWANIE: Ciasto: Mąkę z Kasią posiekać nożem (aż zrobi się kruszonka), wlać śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Wałkować tak jak ciasto francuskie, składać jak kopertę i znów wałkować w jednym kierunku. Czynność powtórzyć 3 razy. Przed wałkowaniem posypywać stolnicę mąką. Włożyć do lodówki i dobrze schłodzić, następnie upiec dwa jednakowe prostokątne placki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C na złoto kolor. Krem: 1/2 litra mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku rozmącić żółtka, wsypać mąkę, cukier waniliowy, wymieszać, przetrzeć przez sitko, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Ciepły krem wyłożyć na placek, przykryć drugim, lekko przycisnąć. Po całkowitym wystygnięciu, obsypać cukrem pudrem i pokroić na kwadraty.
Ciasta -Przepisy - ORZECHOWIEC.jpg
SKŁADNIKI: Ciasto: 30 dkg mąki kostka margaryny 0,5 szk ...
SKŁADNIKI: Ciasto: 30 dkg mąki kostka margaryny 0,5 szklanki cukru pudru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia ponadto: powidła śliwkowe lub dżem z czarnej porzeczki 20 dkg orzechów włoskich (posiekać) 1 szklanka cukru pudru Masa: 4 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 litra mleka kostka masła sok z połowy cytryny PRZYGOTOWANIE: Podane składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 2 części. Blachę o wymiarach 35x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć nim dno blaszki. Na wierzch rozsmarować powidła. Ubić pianę z 2 białek i 0,5 szklanki cukru pudru. Wyłożyć na powidła i posypać połową posiekanych orzechów włoskich. Piec w temp. 180°C przez ok 15-20 min. To samo zrobić z drugą częścią ciasta - rozwałkować na blachę, posmarować powidłami, na powidła wyłożyć pianę i posypać orzechami:) Piec jak poprzedni placek. Przygotować krem: Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać obie mąki i 0,5 szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego się mleka wlać masę żółtkową i dalej postępować jak przy gotowaniu budyniu. Ostudzić (można przykryć folią spożywczą żeby nie utworzył się kożuch). Masło utrzeć i stopniowo dodawać (po 1 łyżce) ostudzony budyń. Pod koniec dodać ekstrakt waniliowy i sok z cytryny - ostrożnie żeby nam się krem nie zważył! Jeden placek zostawić w blaszce, wyłożyć na niego masę budyniową i przykryć drugim plackiem. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Smacznego :)
Ciasta -Przepisy - Ptasie mleczko.jpg
Domowe „Ptasie mleczko” Składniki: 4 czubate łyżki c ...
Domowe „Ptasie mleczko” Składniki: 4 czubate łyżki cukru pudru, łyżeczka esencji waniliowej lub 1 cukier waniliowy, 300 ml śmietanki kremówki, 6 łyżeczek żelatyny w proszku, 4 tabliczki czekolady (gorzkiej lub mlecznej). Wykonanie: Mikserem ubić chłodną śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Do bitej śmietany dodać żelatynę rozpuszczoną w ciepłej wodzie (wystarczy tyle, aby można było rozpuścić żelatynę), a następnie ochłodzoną. Wymieszać. Otrzymaną masę przelać do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, włożyć do lodówki, aby stężało. Gdy masa zastygnie można posmarować ją cieniutko pędzelkiem stopioną czekoladą (czekolada nie może być gorąca), a następnie raz jeszcze włożyć do lodówki, aby czekolada zastygła. Gotowe „Ptasie mleczko” pokroić na kawałeczki. Jeśli chcecie, aby „Ptasie mleczko” bardziej przypominało to oryginalne, najpierw pokrójcie je na kawałeczki, a dopiero potem posmarujcie je pędzelkiem czekoladą z każdej strony. Drugi sposób jest jednak bardziej pracochłonny.
Ciasta -Przepisy - CIASTO Z ANANASEM.jpg
CIASTO Z ANANASEM Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka c ...
CIASTO Z ANANASEM Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru (niepełna) 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżko oleju

Masa: budyń śmietankowy - puszka ananasów - Kasia 1-1,5 kostki - 4 żółtka Na wierzch: 4 białka - 1 szklanka cukru - 20 dag wiórek kokosowych - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 2 łyżki Kasi - 2 łyżki cukru - 2 łyżki kakao Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubić na sztywno, dodać żółtka i olej, dobrze wymieszać, dodać mąkę i proszek do pieczenia Masa: Ugotować budyń śmietankowy(porcja na 0,5l) na 1 szklance soku z ananasów z 2 łyżkami cukru i 4 żółtkami. Zimny budyń utrzeć z Kasia .Do kremu dodać pokrojone ananasy. Wszystko wyłożyć na biszkopt. Wierzch: Białka ubić z 1 szklanką cukru ,potem dodać kokos i proszek.Wyłożyć na blaszkę i upiec na złoty kolor.Po wystudzeniu wyłożyć na krem.Na wierzch dać polewą

więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności