Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.

Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na ich umieszczanie na Twoim komputerze przez administratora serwisu Chomikuj.pl – Kelo Corporation.

W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia dotyczące cookies w swojej przeglądarce internetowej. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności - http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Jednocześnie informujemy że zmiana ustawień przeglądarki może spowodować ograniczenie korzystania ze strony Chomikuj.pl.

W przypadku braku twojej zgody na akceptację cookies niestety prosimy o opuszczenie serwisu chomikuj.pl.

Wykorzystanie plików cookies przez Zaufanych Partnerów (dostosowanie reklam do Twoich potrzeb, analiza skuteczności działań marketingowych).

Wyrażam sprzeciw na cookies Zaufanych Partnerów
NIE TAK

Wyrażenie sprzeciwu spowoduje, że wyświetlana Ci reklama nie będzie dopasowana do Twoich preferencji, a będzie to reklama wyświetlona przypadkowo.

Istnieje możliwość zmiany ustawień przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie plików cookies na urządzeniu końcowym. Można również usunąć pliki cookies, dokonując odpowiednich zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Pełną informację na ten temat znajdziesz pod adresem http://chomikuj.pl/PolitykaPrywatnosci.aspx.

Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto

100_1500.jpg

Deldana / PRZEPISY / Ciasta / 100_1500.jpg
Ciasta - 100_1500.jpg
Download: 100_1500.jpg

1,16 MB

(2848px x 2134px)

0.0 / 5 (0 głosów)

Komentarze:

Nie ma jeszcze żadnego komentarza. Dodaj go jako pierwszy!

Aby dodawać komentarze musisz się zalogować

Inne pliki do pobrania z tego chomika
Ciasta - AMOREK.jpg
AMOREK Ciasto,które rozpływa się w ustach Skład ...
AMOREK Ciasto,które rozpływa się w ustach Składniki : 1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO 2 JAJA 6 ŁYŻEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻKA SODY PODANE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ. CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI . DO DWÓCH DODAĆ PO 2 ŁYŻKI KAKAO, A DO TRZECIEJ CZĘŚCI 2 ŁYŻKI SUCHEGO MAKU. 3 DUŻE ŚMIETANY 18 % /400 ML /UBIĆ Z JEDNĄ SZKLANĄ CUKRU I SOKIEM Z JEDNEJ CYTRYNY. Opis przygotowania : UPIEC 3 PLACKI W MAŁEJ BLASZCE/JEDEN OK.10 - 15 MIN. /NA DOLE BLACHY POŁOŻYĆ BRĄZOWY PLACEK- POLAĆ ŚMIETANĄ. JAKO DRUGI PLACEK Z MAKIEM - POLAĆ ŚMIETANĄ. NA WIERZCHU POŁOZYĆ PLACEK OSTATNI,POLAĆ ŚMIETANĄ I GRUBO POSYPAĆ WIÓRKAMI KOKOSOWYMI. ODSTAWIC CIASTO NA KILKA GODZIN W CHŁODNE MIEJSCE. /NAJLEPSZE JEST NA DRUGI DZIEŃ/. CIASTO MOŻE PATRZĄC NA SKŁADNIKI PREZENTUJE SIĘ MAŁO ,,ATRAKCYJNIE",ALE W SMAKU JEST TO PO PROSTU REWELACJA. WAŻNE!!! CIASTO ROZSMAROWUJEMY ŁYŻKĄ NA NIEPRZYWIERALNYM PAPIERZE DO PIECZENIA!!! TEN PRZEPIS PODANY NA BLASZKĘ 24 cm x 28 cm. ŚMIETANA NIE MUSI BYĆ DOBRZE UBITA, BO WSIĄKA DO CIASTA.JAK CHCECIE UBITĄ DOBRZE TO 30%
Ciasta - Cherii.jpg
Cherii Przygotowanie: ok. 1 godz. Pieczenie: 10 min. ...
Cherii Przygotowanie: ok. 1 godz. Pieczenie: 10 min. Składniki • I. Spód ciasta: • 3 białka • 2 paczki pokruszonych herbatników • 1 paczka wiórków kokosowych • 3 łyżki cukru • 15 dag orzechów włoskich • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 2 łyżki mąki krupczatki • II. jeden cienki placek biszkoptowy • III. Krem: • 2,5 szkl. mleka • 2 budynie wiśniowe • 3 żółtka • 1,5 margaryny • ok. 1 szkl. cukru • 2 wiśniowe galaretki • 2 paczki delicji o smaku wiśniowym • IV. Dowolna polewa Etapy przygotowania 1. Wygląda efektownie, a smakuje jeszcze lepiej. Wykonanie spodu ciasta: Ubić pianę z białek. Dodać cukier i pozostałe składniki. Wymieszać i rozprowadzić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec. 2. Wykonanie kremu: Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. gorącej wody i odstawić do lekkiego stężenia. 3. Żółtka rozprowadzić w niewielkiej ilości mleka, przecedzić i wymieszać z proszkiem budyniowym. Resztę mleka zagotować z cukrem. Ugotować z tego budyń. Zdjąć z ognia i ciągle mieszając połączyć z 1/2 kostki margaryny. Wystudzić. 4. Pozostałą kostkę margaryny utrzeć dodając wystudzony budyń. Połączyć z tężejącą galaretką. Krem podzielić na dwie części. Jedną część rozprowadzić na spodzie ciasta. Następnie ułożyć delicje i pozostały krem. Przykryć plackiem biszkoptowym. Udekorować dowolną polewą. **********************************************************************
Ciasta - PAWI OGON.jpg
PAWI OGON Składniki: Ciasto: 4szkl.mąki, 2/ ...
PAWI OGON Składniki: Ciasto: 4szkl.mąki, 2/3szkl.cukru pudru, 1jajko, 2żółtka, 1margaryna, 1/2 szkl. kwaśnej śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szkl. mielonych orzechów, słoik powideł śliwkowych, Krem: 3jajka , 1kostka masła, 1litr mleka, 1 szkl. cukru, 2 opakowania cukru waniliowego, 4 łyżki maki pszennej, 4łyżki mąki ziemniaczanej, Dodatkowo: 2 galaretki(takie same) winogrona lub ananasy opakowanie biszkoptów lub biszkopt z 3 jaj Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę dodac cukier, proszek do pieczenia-wymieszać i dodać margarynę.Składniki posiekać nożem i rozcierać dłońmi.Dodać jajka ,śmietanę i zarobić ciasto.Schłodzić w lodówce. Następnie ciasto podzielić na 4 części. Jedną część rozwałkować i wyłożyć na dużą(24cmx40cm) ,natłuszczoną formę.Piec ok. 20min, w tem.190stopni. Każdą z pozostałych części rozwałkować ,posmarować powidłami i posypać orzechami-zwinąć w roladę.Następnie upiec 3 kruche rolady o długości formy w której upiekliśmy 1 ciasto. Krem: odlać 1szkl.mleka i rozmieszać w niej obie mąki oraz jajka.Resztę mleka zagotować z cukrami. Ugotować masę budyniową i wystudzić. Dodatki : Galaretki przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Masło utrzeć na puszysty krem, dodawać stopniowo budyń. (Do masy można dodać aromat śmietankowy) Na upieczony spód ciasta wyłożyć połowę kremu i ułożyć na nim roladki.Między roladki ułożyć owoce i zalać tężęjącą galaretką. Gdy galaretka zastygnie, wyłożyć drugą część kremu i przykryć biszkoptami lub upieczonym biszkoptem. Wierzch ciasta można polać polewą. Po przekrojeniu ciasto ma ciekawy wygląd i smakuje wybornie.
Ciasta - sernik smażony.jpg
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY Składniki: 1.CIASTO JASN ...
KOLOROWY SERNIK SMAŻONY Składniki: 1.CIASTO JASNE: 3/4 szkl. cukru 100g mąki ziemniaczanej 6 białek 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżka octu 1 łyzeczka proszku do pieczenia 2. CIASTO CIEMNE: 1 szkl. cukru 1 szkl. maki pszennej 6 całych jajek 1 łyzka kakao 6 łyżek wody 1 łyżeczka proszku dp pieczenia 3. MASA SEROWA: 1 szkl. cukru 3/4 szkl. mleka 1000g białego półtłustego sera 200g masła 6 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego 1 op. cukru wanilinowego garść rodzynek, olejek cytrynowy, pomarańczowy Sposób przygotowania : 1. Białka ubić z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i połączyć z białkami, dodać ocet. Lekko wymieszać. 2. Jajka ubić z cukrem, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao. Połączyć z jajami i dodać wodę. Dokładnie połączyć. Na wysmarowaną blachę i wyłożoną papierem kładziemy łyżką kupkami białe ciasto, na nie wylewamy ciemne. Pieczemy w temp.180 st. przez ok. 60 min. Po przestygnięciu przekroić na dwa placki. 3. Ser zemleć połączyć z masłem, żółtkami , cukrem i c. wanilinowym. .Włożyć do większego gara i podgrzewać na palniku do uzyskania jednolitej masy ( nie przypalić!) następnie dodać budyń rozpuszczony w mleku (3/4 szkl.), rodzynki,zapach,dokładnie mieszać przez cały czas gotowania ponieważ bardzo gęstnieje i może się przypalić. Gorącym serem przełożyć placki. Wierzch udekorować np. polewą lub jak uważamy.
Ciasta - SNIKERS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI.jpg
SNIKERS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI - rewelacja blaszka ...
SNIKERS CZEKOLADOWY Z WIŚNIAMI - rewelacja blaszka 25 cm x 40 cm Placek czekoladowy: 7 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Placek środkowy: 25 dkg orzechów siekanych 5 białek 20 dkg cukru 1 łyżka mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 1/2 litr mleka cukier waniliowy/32 g/ 3/4 szkl. cukru 5 żółtek 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 30 dkg masła 3 łyżki kakao słoiczek wiśni Polewa: 1/4 kostki margaryny 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody Placek czekoladowy: Z białek ubić pianę, dodać cukier, żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Po upieczeniu przekroić na pół. Placek środkowy: Białka ubić, dodać cukier, dalej ubijać, potem dodać resztę składników, wymieszać, dać na blaszkę i piec długo ok. 1 godziny w 170 st. C. Masa: Z podanych składników ugotować budyń. utrzeć masło i stopniowo dodawać schłodzony budyń i kakao. na końcu dodać wiśnie i lekko wymieszać. Przekładać w następujący sposób: placek czekoladowy, masa, placek środkowy, masa, placek czekoladowy, polewa, można oprószyć mielonymi orzechami. podawać na drugi dzień - musi zmięknąć środkowy placek z orzechami.
Ciasta - TRUSKAWKOWA PYCHOTKA.jpg
TRUSKAWKOWA PYCHOTKA MASA BUDYNIOWA: ♥ 1/2 l mleka ...
TRUSKAWKOWA PYCHOTKA MASA BUDYNIOWA: ♥ 1/2 l mleka ♥ 2 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru ♥ 25 dag masła ♥ 3-4 łyżki cukru kryształu ♥ 1 cukier waniliowy MASA TRUSKAWKOWA: ♥ 1/2 kg truskawek ( mogą być mrożone) ♥ 3 galaretki truskawkowe MASA ŚMIETANKOWA: ♥ 1/2 l śmietany kremówki1 galaretka czerwona ♥ 1-2 łyżki cukru pudru DODATEK: ♥ 1 opakowanie okrągłych biszkoptów Upiec jeden biszkopt jasny i jeden biszkopt ciemny. WYKONANIE MASY TRUSKAWKOWEJ: Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki i dobrze wymieszać lekko zagotować. WYKONANIE MASY BUDYNIOWEJ: Z mleka, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń. WYKONANIE MASY ŚMIETANKOWEJ: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić. Dodać cukier i tężejącą galaretkę. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Biszkopt ciemny-masa budyniowa-połowa masy truskawkowej-biszkopty -połowa masy truskawkowej-masa śmietankowa-biszkopt jasny-polewa.
więcej plików z tego folderu...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności