7.jpg
-
==MOJE PRACE GIF== -
==MOJE PRACE JPG== -
==MOJE PRACE== -
■ zachomikowane obrazki -
► OBRAZKI BEZ TŁA -
✿Kuleczka85-Ilonka -
2 -
Andzia5555-Anetka -
animacje4 -
bajki,kreskowki -
Basia---b-5 -
bombki2 -
Brooke Burke -
Brooke Burke(1) -
Brooke Burke(1)(1) -
Brooke Burke(2) -
Brooke Burke(3) -
dla Marioli -
emotki -
Emotki i gify -
fajne gify -
Filmowe -
GardenBlanes-Justynka -
grant6 -
jesien2 1 -
jesienne -
jesień -
kartki świątczne-różne języki -
Kocham Cię -
Kregosłup -
Majkela2008-Ewunia -
Marakus1102-Marek -
Miłosne -
Obrazki bez tła -
Obrazki Bez Tła(1) -
obrazki1 -
ozdoby świateczne -
piekne zdjecia -
Pojazdy -
prace chomiczki scrap-mania -
ramki jesienne -
Rysunki ołówkiem -
Sabantani-Grzesiek -
serce-anastazji -
Smotel-Wiesia -
Topola10-Alicja -
Torba nie musi być nudna -
Veriss-Veronisia -
WspomnienCzar -
zegarki
Składniki:
4 gruszki
300g kruchego ciasta (możesz wykonać je wg przepisu na kruche babeczki)
4 łyżeczki cukru lub 2 łyżki miodu
1 jajko
sok z cytryny
cukier puder do posypania
Sposób przyrządzania:
Owoce umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne nie odcinając od gruszek ogonków i skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem lub polać miodem.
Ciasto rozwałkować, ułożyć na folii aluminiowej i pokroić na 4 kwadraty. Na cieście ułożyć owoce ogonkami do góry i zlepić rogi ciasta, nie zakrywając ogonków. Jeżeli ciasto w czasie owijania owoców pęknie, to zlepić pęknięcia.
Przełożyć owoce w cieście razem z folią na blachę i piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka zarumienią się, posypać je cukrem pudrem wymieszanym z wanilią.
Na chłodne dni, aby nadać przepisowi cudowny rozgrzewający aromat, polecamy wzbogacić go imbirem – wystarczy odrobinę startego korzenia dodać do soku z cytryny i polać gruszki (jak w punkcie pierwszym przepisu).