zapomniałem
Nie masz jeszcze własnego chomika? Załóż konto
ADVERTisMAN
  • Prezent Prezent
  • Ulubiony
    Ulubiony
  • Wiadomość Wiadomość

Mężczyzna Matt

widziany: 24.07.2014 23:02

  • pliki muzyczne
    4159
  • pliki wideo
    43638
  • obrazy
    1658
  • dokumenty
    3115

55480 plików
18780,56 GB

Ukryj opis
FolderyFoldery
ADVERTisMAN
� hasło -> ADVERTisMAN
[ ● EMPIQUE ● ]
[ ● ROZWÓJ ● ]
 
+++++++++ do chomika
+++++++LACOSTE +++
● ART ● FOTO ● DESIGN ●
 
●● KULINARIA ●
●●● PROGRAMY KULINARNE _ COOK TV SHOWS + FILMY ●
 
► POLSKIE (po polsku) ●
 
Adam Gessler
 
Euro według Gesslera
Wściekłe gary
Bitchin Kitchen Lektor PL
Brodzik od kuchni
Donna Hay - szybkie, świeże, proste
Edmund nie lubi gotować
Ewa Wachowicz
Gotuj na luzie
Jamie Oliver
 
Karol Okrasa
 
Kuchnia z Okrasą
Okrasa łamie przepisy
Smaki czasu z Karolem Okrasą
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler
Kuchnia czynna całą dobę
Kuchnia.tv
Kwestia smaku
MasterChef PL
Michel ze smakiem
Miłość z piekarnika
Moje ciasto
Najgorszy Kucharz Świata (Worst Cooks in America) Lektor PL
NIEnaŻARTY
Nigella Lawson
 
Ostoja - kuchnia myśliwska
Pascal Brodnicki
Pascal kontra Okrasa
 
Okrasa
Pascal
Polski turniej wypieków (Marta Grycan)
Pyszna Wielkanoc (Ania Starmach)
Pyszne 25 (Ania Starmach)
Rachel Allen
 
Ulubione potrawy Rachel
W kuchni z Rachel Allen
Remigiusz Rączka
 
Restauracje od kuchni
Rewolucja na talerzu (Agata Lewandowska i Olga Kwiecińska)
Rhodes na Karaibach
Rick Stein
 
Robert Makłowicz
 
Makłowic z w podróży
Podróże kulinarn e Roberta Makłowic za
Robert Sowa
 
Wideo blog Roberta Sowy
Sąsiad na widelcu
Słodki Biznes - Cake Boss Lektor PL
Smacznie, zdrowo i kolorowo (Magda Stużyńska)
Smaki Miasta (Krystian Zalejski)
 
Smaki polskie
Szalona kuchnia Hestona
Szczypta smaku (Agata Lewandowska i Olga Kwiecińska)
 
Sezon 1
Sezon 2
Teo Vafidis
 
Teo-ria smaku Teo Vafidisa
Top Chef Polska
Trochę zdrowia
Ugotowani
Wiem co jem (Katarzyna Bosacka)
Zdrowie na widelcu
► ZAGRANICZNE (anglojęzyczne + pl) ●
 
● CHINA _ WOK ●
 
ebooks
 
eng
pl
films
 
mags
● INDIA ●
 
ebooks
films
 
Indian Food Made Easy
Sezon 1
 
Sezon 2
mags
● MEXICO ●
 
ebooks
Mexican Food Made Simple
 
Sezon 1
przepisy
● SUSHI ●
 
ebooks
films
 
img
● THAI ●
 
ebooks
eng
pl
Nancy Lam
FILMY tematyczne
Polskie
 
Zagraniczne
███ FILMY
███ MEDIA
███ MUZYKA
███ PROGRAMY
███ TANIEC
img bez komentarza
zachomikowane
zachomikowane_fil my
zachomikowane2
Pokazuj foldery i treści
Ostatnio pobierane pliki Ostatnio pobierane pliki
Makłowicz w podróży - Grecja  Korfu  Wyspa bukoliczna.mp4 play
Z dala od ośrodków turystycznych i dużych miast (który ...
Okrasa łamie przepisy - 15.03.2014.wmv play
Karol Okrasa odwiedza warszawską Pragę, gdzie zapros ...
Okrasa łamie przepisy - 22.02.2014.wmv play
Karol Okrasa wybiera się do miejscowości Proszowa w ...
Okrasa łamie przepisy - 01.03.2014.wmv play
Karol Okrasa rusza do Torunia. To urokliwe i piękne ...
Okrasa łamie przepisy - 08.03.2013.wmv play
Karol Okrasa odwiedza okolice Lidzbarka Welskiego na ...
Okrasa łamie przepisy - 15.02.2014.mp4 play
Karol Okrasa jedzie w Karkonosze. Kiedy nadchodzi zi ...
Okrasa łamie przepisy - 25.01.2014.wmv play
Karol Okrasa przybył do Starej Jabłonki. Słynny smak ...
Okrasa łamie przepisy - 12.04.2014.mp4 play
Karol Okrasa wyrusza na poszukiwanie roślin, które b ...
Okrasa łamie przepisy - 05.04.2014.mp4 play
Tym razem Karol Okrasa rusza swoją syrenką do Warsza ...
Okrasa łamie przepisy - 22.03.2014.wmv play
Karol Okrasa wyrusza w okolice Dolnej Wisły, niedale ...
obrazek


Okrasa łamie przepisy

Karol Okrasa prezentuje regionalne i historyczne specjalności kulinarne i udowadnia, że polska kuchnia to nie tylko pierogi i schabowy.


Wbrew powszechnym wyobrażeniom polska kuchnia to nie tylko pierogi i schabowy. Mamy wielowiekową tradycję podawania ryb, szczególnie słodkowodnych, a w najdalszych zakątkach Polski wytwarza się smakowite produkty warte zaprezentowania szerokiej widowni. Cudze chwalicie, swego nie znacie!


« poprzednia stronanastępna strona »
  • 238,4 MB
  • 13 kwi 14 11:25
obrazek



Karol Okrasa wyrusza na poszukiwanie roślin, które były przez naszych przodków jadane na przednówku. Dziś umiejętność wykorzystania pierwszych dziko rosnących nowalijek jest znikoma. Dawniej ludzie znali dziesiątki roślin, którymi można było urozmaicić dietę. Przykładem może być choćby przepis na sos do mięsa z pędów zielonego żyta ozimego Szymona Syreńskiego z 1613 roku. Używano także bogatych w białko kwiatostanów leszczyny, pędów młodej pokrzywy, kłącza perzu i wielu innych roślin. Dlatego pierwszą potrawą będą szaszłyki z łososia z sosem z zielonych pędów żyta. Druga propozycja to wiosenna zupa z pokrzywy z serem korycińskim i okrasą.


z chomika aaarek70

  • 234,9 MB
  • 13 kwi 14 11:25
obrazek



Tym razem Karol Okrasa rusza swoją syrenką do Warszawy. Jak wyglądała kiedyś kuchnia warszawska, co było w niej charakterystycznego i jakie były ulubione dania? Karol spróbuje odpowiedzieć na to pytanie, a towarzyszy mu w programie Hanna Szymanderska, autorka licznych książek kulinarnych, specjalistka polskiej kuchni regionalnej i historycznej. Wspólnie wybiorą kilka propozycji. Karol przełamie te przepisy na własny sposób. Dodatkową atrakcją będzie miejsce gotowania - dach 45 - piętrowego wieżowca w centrum stolicy. Karol Okrasa przygotuje trzy potrawy, inspirowane kuchnią warszawską. Pierwsze danie to zupa cebulowa z pulpetami. Druga potrawa to flaczki, a trzecia ozorki cielęce na zimno w pikantnym sosie.


z chomika aaarek70

  • 241,6 MB
  • 13 kwi 14 11:24
obrazek



W tym odcinku Karol Okrasa wyrusza do Siennicy Różanej, niedaleko Krasnegostawu. Odwiedza zabytkową gorzelnię. Ta wizyta to okazja do pokazania różnych sposobów wykorzystania trunków do celów kulinarnych. Jedną z potraw będą flambirowane polędwiczki wieprzowe z boczkiem.


z chomika aaarek70

  • 240,8 MB
  • 13 kwi 14 11:24
obrazek



Karol Okrasa wyrusza w okolice Dolnej Wisły, niedaleko Chełmna. Tym razem dostał zaproszenie na tradycyjne cięcie lodu. Głównym składnikiem gotowania będzie nieco zapomniana, ale niezwykle zdrowa i sycąca soczewica.


z chomika aaarek70

  • 240,9 MB
  • 13 kwi 14 11:24
obrazek



Karol Okrasa odwiedza warszawską Pragę, gdzie zaprosili go wolontariusze stowarzyszenia, którego misją jest przeciwdziałanie wykluczeniu i marginalizacji osób dotkniętych trudną sytuacją życiową. Naukę gotowania uznano tam za jeden z warunków sprzyjających powrotowi do społeczeństwa. Karol pokazuje, jak z powszechnie dostępnych produktów, można stworzyć ciekawe kompozycje smakowe. Wspólnie przygotują dwa dania. Pierwszą potrawą będzie dorsz z patelni z marchewką. Drugie danie to pieczony kurczak z boczkiem i sosem owocowym.


z chomika aaarek70

  • 237,6 MB
  • 13 kwi 14 11:24
obrazek



Karol Okrasa odwiedza okolice Lidzbarka Welskiego na zaproszenie strażaków z lokalnych Ochotniczych Straży Pożarnych. W menu programu grochówka przyrządzona na wywarze rybnym z chrupiącymi skwarkami z boczku i kawałkami ryby – wszystko doprawione aromatycznymi przyprawami. Drugie danie to bigos – przygotowany na podrobach.


z chomika aaarek70

  • 241,7 MB
  • 13 kwi 14 11:24
obrazek



Karol Okrasa rusza do Torunia. To urokliwe i piękne miasto nad Wisłą słynie głównie z pysznych pierników i urodzonego tu Mikołaja Kopernika. W średniowieczu Toruń był najważniejszym ośrodkiem handlu zbożem i korzeniami, okolica obfitowała w miód, mamy więc mąkę, korzenie i miód wszystko, co potrzebne do stworzenia wspaniałych pierników. Ale wówczas pierniki pełniły rolę nie tylko słodyczy, jak dzisiaj, ale były wykorzystywane jako przyprawa, a także zagęstnik do zup i sosów.


z chomika aaarek70

  • 240,9 MB
  • 13 kwi 14 11:23
obrazek



Karol Okrasa wybiera się do miejscowości Proszowa w Kotlinie Jeleniogórskiej. Tu będzie się starał znaleźć odpowiedź na pytanie: czy tworzenie muzyki jest podobne do tworzenia nowych smaków. W menu programu pieczone plastry rostbefu wołowego w korzennej marynacie, podane na placuszkach z mąki razowej i kminku z ziołowym sosem. Drugie danie to opiekany tatar z łososia, doprawiony szczawiem i kolendrą, podany na podpłomykach z mąki razowej.


z chomika aaarek70

  • 241,3 MB
  • 13 kwi 14 11:23
obrazek



Karol Okrasa jedzie w Karkonosze. Kiedy nadchodzi zima, wielu Polaków rusza na ferie i urlopy w góry. Jedni uprawiają sporty zimowe, inni ruszają na szlaki turystyczne, a część wybiera spokojny żywot kuracjusza w uzdrowisku. Ale każdy coś musi zjeść. A jak góry, to może potrawy z jagnięciny czy baraniny? W menu programu gulasz z jagnięciny w sosie w stylu curry, a także combry grillowane jagnięce, podane z musem z kalafiora i sałatką z czarnej soczewicy.


z chomika aaarek70

  • 237,7 MB
  • 13 kwi 14 11:23
obrazek



Zanim przyszła moda na kuchnię francuską, na polskich stołach królowały niezwykłe połączenia smaków: kwaśnego i słodkiego, doprawione nutami korzennymi. Dziś zapomniane smaki przetrwały w... kuchni żydowskiej. Karol Okrasa pokazuje, jak przyrządzić królika duszonego w marchewce oraz marynowane na słodko wątróbki.


z chomika aaarek70

  • 240,9 MB
  • 13 kwi 14 11:23
obrazek



Polska kariera ziemniaka rozwijała się powoli. Na początku jego bulwy zostały uznane za obrzydlistwo. Zalety tego warzywa jako pierwsi odkryli żołnierze. Karol Okrasa udaje się do Twierdzy Osowiec, gdzie gotuje kartoflane potrawy dla wojska.


z chomika aaarek70

  • 240,6 MB
  • 13 kwi 14 11:23
obrazek



Karol Okrasa przybył do Starej Jabłonki. Słynny smakosz udowodni, że jabłka są doskonałym dodatkiem m.in. do sandacza i perliczki. Wyrabia się z nich również wyborne konfitury, dżemy i cydr.


z chomika aaarek70

  • 240,8 MB
  • 13 kwi 14 11:22
obrazek



Karol Okrasa odwiedza Krasnystaw. W miejscowym Muzeum Regionalnym odtworzono dawną kuchnię dworską, gdzie można zobaczyć jak wyglądało gotowanie w przeszłości. Pod dużym okapem rozpalono tyle palenisk ile garnków czy patelni i przyrządzano potrawy wprost na żywym ogniu. W XIX wieku wprowadzono na ziemie polskie kuchnie angielskie z fajerkami. Oba sposoby gotowania zademonstrujemy w programie. A gotowanie odbędzie się w ruinach zamku w Krupem, którego nazwa pochodzi od staropolskiego słowa krupy czyli kasze, tak więc kasz nie zabraknie w proponowanych potrawach. W menu programu duszone w kotle na ogniu gicze jagnięce, podane z aromatyzowaną korzeniami kaszą pęczak. Kolejne danie to przygotowane przez miejscowe koło gospodyń wiejskich placki fajerczaki, przygotowywane wprost na fajerkach pieca. A trzecia propozycja to placki z kaszy gryczanej i cukinii, smażone z medalionami z wołowiny upieczone na blasze.


z chomika aaarek70

  • 239,3 MB
  • 13 kwi 14 11:21
obrazek



Podczas wizyty na Lubelszczyźnie Karol Okrasa przygląda się końskiej diecie. Mówi się często o kimś, że ma tzw. końskie zdrowie. A co jedzą konie? Głównie owies i siano, tak więc te dwa składniki staną kulinarnym wyzwaniem dla Karola. W menu programu pieczony na sianie dorsz podany z kaszą z owsa, doprawioną suszonymi śliwkami, pestkami dyni i ziarnami słonecznika. Ponadto marynowana polędwica wołowa, opalona w sianie, z salsą z pieczonej papryki, a także łosoś w owsianych płatkach z buraczaną owsianką.


z chomika aaarek70

  • 241,4 MB
  • 13 kwi 14 11:20
obrazek



Karol Okrasa wybrał się do Puszczy Knyszyńskiej, by złamać kilka wigilijnych przepisów. Podstawą polskiej wigilijnej kolacji są ryby i grzyby, Karol przygotował więc zupę ze szczupaka z pulpetami oraz karpia zapiekanego w cieście francuskim z kapustą i grzybami.


z chomika aaarek70

  • 240,7 MB
  • 13 kwi 14 11:20
obrazek



Karol Okrasa odwiedza słynące ze znakomitych karpi gospodarstwo rybackie pod Połańcem. Karp to ryba, która pojawia się na naszych stołach tylko raz w roku tradycyjnie na Wigilię. A szkoda, bo jest nie tylko smaczna, ale też bardzo zdrowa. Karol spróbuje przekonać widzów, by sięgali po karpia częściej. Na zachętę ugotuje takie potrawy, które pozwolą cieszyć się smakiem karpia, nie narażając się na ości. W menu: uszka z nadzieniem z karpia w barszczu, tatar ze świeżego karpia z sosem szczawiowym oraz gołąbki z mielonego karpia w jarmużu, z suszonymi śliwkami i migdałami w sosie winnym. To propozycje zarówno na Wigilię, jak i na co dzień.


z chomika aaarek70

  • 235,4 MB
  • 10 gru 13 12:42
obrazek



Karol Okrasa zaprasza na dania z buraka cukrowego. Ten składnik polskiej kuchni popadł w całkowite zapomnienie. W menu programu ciasto z buraka cukrowego z orzechami oraz „spalony” łosoś z pieczonymi burakami cukrowymi.


z chomika aaarek70

  • 239,0 MB
  • 10 gru 13 12:42
obrazek



W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na dania z kiszonej kapusty. Zobaczymy jak kiedyś kisiło się kapustę w beczkach, a Karol pokaże dwie potrawy inspirowane polskim bigosem, ale jak zwykle przepisy będą nieźle złamane. Jak będą wyglądały takie potrawy?


z chomika aaarek70

  • 239,3 MB
  • 10 gru 13 12:42
obrazek



W tym odcinku Karol rusza w obszar Dolnej Wisły do miejscowości Gruczno. Co roku w końcu sierpnia organizowany jest tu Festiwal Smaku, na który ściągają najlepsi producenci wyrobów tradycyjnych i regionalnych z całej Polski. W okolicy na łagodnych i nasłonecznionych stokach skarp wiślanych od wieków zakładano sady. Dlatego też jabłka, gruszki czy śliwki były od zawsze ważnym produktem regionu. Wielkie ilości śliwek smaży się na ognisku w ogromnych miedzianych garach, mieszając bocianem – specjalnym drewnianym narzędziem. W menu programu pieczony comber jagnięcy, marynowany wcześniej w powidłach oraz upieczony na ruszcie łosoś, zamarynowany w ziołach i powidłach, podany z sosem z powideł i śmietany.


z chomika aaarek70

  • 242,1 MB
  • 10 gru 13 12:42
obrazek



Karol Okrasa ponownie odwiedza rejon Dolnej Wisły. W miejscowości Chrystkowo, w pięknej mennonickiej chacie podcieniowej sprzed 200 lat przyrządza gęś z jabłkami w zupełnie nowym wydaniu. Obok chaty znajduje się sad, gdzie odtwarzane są stare, często zapomniane odmiany jabłek. Okoliczne gospodynie hodują gęsi tradycyjnych polskich ras. W menu programu także smażone piersi gęsie podane z sosem z jabłecznika i soku jabłkowego.


z chomika aaarek70

  • 244,7 MB
  • 10 gru 13 12:42
obrazek



W kolejnej wyprawie kulinarnej Karol odwiedzi gminę Kurzętnik w województwie warmińsko - mazurskim. I tym razem poruszamy się śladem bohaterów spod Grunwaldu. Gmina Kurzętnik o mały włos nie stała się miejscem słynnej bitwy. Tu spotkały się wojska Jagiełły i rycerze krzyżaccy. Jagiełło, uprzedzony o podstępnej zasadzce, nie przyjął jednak bitwy i wycofał się pod Grunwald, ze znanym skutkiem. Ale i tym razem nie historia ściągnęła Karola Okrasę do Kurzętnika. Obok zamkowego wzgórza mieszka bowiem pani Krystyna Łuczyńska, która nie tylko hoduje perliczki, ale przyrządza ten rzadki okaz drobiu na wiele sposobów.


z chomika aaarek70

  • 236,8 MB
  • 10 gru 13 12:41
obrazek


Karol Okrasa odwiedza Uniejów. Znajduje się tam uzdrowisko geotermalne. Naszego prowadzącego nie ściągnęły tu gorące kąpiele, ale wieść, że jeden z miejscowych kucharzy, Jacek Kaźmierczak używa wody termalnej do przygotowywania potraw. W kuchni wykorzystuje ją na trzy sposoby: po pierwsze kisi na niej ogórki, kapustę, grzyby czy wędzone śliwki, używa jej jako wody do zupy, przyrządza zupę z suma z Warty, a także marynuje w niej mięsa np. piersi kaczki czy gęsi.


z chomika aaarek70

  • 242,6 MB
  • 10 gru 13 12:41
obrazek



300 lat temu mięso drobiowe było rarytasem dostępnym tylko dla wybranych. Na dworze Jana III Sobieskiego gotowanie urosło do rangi sztuki, a na królewskim stole brylował kapłon. Kuchnia barokowa oparta była na kontrastach smakowych i na skrajnych doznaniach. Kuchmistrz Muzeum Pałacu w Wilanowie przygotowuje kapłona smażonego na słodko i kapłona w sosie czosnkowo – orzechowym.


z chomika aaarek70

  • 241,7 MB
  • 20 paź 13 22:39
obrazek


W kolejnej wyprawie kulinarnej Karol odwiedza gminę Kurzętnik w województwie warmińsko-mazurskim. I tym razem poruszamy się śladem bohaterów spod Grunwaldu. Gmina Kurzętnik o mały włos nie stała się miejscem słynnej bitwy. Obok zamkowego wzgórza, mieszka bowiem pani Krystyna Łuczyńska, która nie tylko hoduje perliczki, ale przyrządza ten rzadki okaz drobiu na wiele sposobów. Perliczka, kiedyś w staropolskiej kuchni bardzo lubiana, dziś prawie jest zapomniana. Dlatego Karol Okrasa, po raz pierwszy w naszym programie, pokaże jak przygotować ciekawe potrawy z tego szlachetnego drobiu. W menu programu między innymi pieczona perliczka, faszerowana pigwą, jabłkami i żurawiną.


z chomika aaarek70

  • 241,0 MB
  • 20 paź 13 22:38
obrazek


W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza do gminy Przytyk, gdzie ponad 30 lat temu rozpoczęto uprawę papryki. W menu programu sałatka z pieczonej na ognisku papryki i wędzonego pstrąga, a także pieczona papryka faszerowana bakłażanem i serem feta oraz królik pieczony z papryką.


z chomika aaarek70

  • 240,0 MB
  • 20 paź 13 22:38
obrazek


Karol Okrasa udaje się do miejscowości Kurojady, położonej na nad popularną wśród kajakarzy rzeką Wel. Można tu złowić pstrąga i lipienia. W menu programu zupa z pstrąga i borowików, a także pachnąca cytryną, imbirem i świeżą kolendrą fasolka po bretońsku oraz pstrąg z boczkiem pieczony na kamieniu w ognisku.


z chomika aaarek70

  • 241,7 MB
  • 2 paź 13 23:29
obrazek



Karol Okras odwiedza Laski Koszalińskie w poszukiwaniu najlepszych ziemniaków. Mało kto wie, że właśnie na Pomorzu rosną najlepsze w Polsce ziemniaki. W menu programu smażone talarki ziemniaka z młodą cebulą, boczkiem i jajkiem, a także kopytka z kurkami i suszonymi pomidorami i wreszcie zapiekanka z ziemniaczanego puree z kiszoną kapustą, dorszem oraz boczkiem.


z chomika aaarek70

  • 241,6 MB
  • 22 wrz 13 19:31
obrazek



Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Budy w Puszczy Białowieskiej, gdzie jego goście – Maria i Sergiusz Niczyporukowie – prowadzą niewielki skansen, w którym zachowały się nie tylko zabytkowe chaty, ale i kultywowane przez nich obyczaje kulinarne. W menu programu faszerowane mięsem cukinie i kwiaty cukinii, upieczone z pomidorami i liśćmi selera, podane z sosem z gęstego naturalnego jogurtu, a także pieczone polędwiczki wieprzowe marynowane w ziołach i palonym sianie, podane z sosem z wina, ziaren kawy i czekolady.


z chomika aaarek70

  • 241,1 MB
  • 16 wrz 13 19:27
obrazek



Karol Okrasa spotyka się w Gdańsku z kapitanem Jerzym Wąsowiczem. Kapitan Wąsowicz wyremontował stary kuter rybacki i przez wiele lat żeglował po morzach i oceanach. Opłynął kulę ziemską, a nawet postrach żeglarzy - przylądek Horn. W trakcie swoich wypraw sam gotował, przyrządzając ryby morskie na wiele sposobów. Jako mieszkaniec Gdańska najbardziej lubi jednak ryby z Bałtyku, a jego kulinarna specjalność to łosoś smażony na wodzie. W programie nie zabraknie też marynowanego dorsza. Będą także smażone śledzie zawinięte w plastry wędzonego boczku i podane z konfiturą z cebuli i malin.


z chomika aaarek70

  • 248,0 MB
  • 16 wrz 13 19:26
obrazek



Karol Okrasa przygląda się tradycyjnemu procesowi wyrabiania chleba. Co ciekawe, staropolska kuchnia pełna była przepisów, w których chleba nie traktowano jedynie jako dodatku. Przykładem mogą być pulpety baranie faszerowane... żytnim chlebem.


z chomika aaarek70

« poprzednia stronanastępna strona »
  • Pobierz folder
  • Aby móc przechomikować folder musisz być zalogowanyZachomikuj folder
  • dokumenty
    0
  • obrazy
    0
  • pliki wideo
    61
  • pliki muzyczne
    0

61 plików
22,34 GB

LektorPl_

LektorPl_ napisano 19.07.2014 08:46

zgłoś do usunięcia
BOSS_2015

BOSS_2015 napisano 25.07.2014 13:34

zgłoś do usunięcia
dunia5000

dunia5000 napisano 25.07.2014 14:11

zgłoś do usunięcia
Zapraszam do mnie po Filmy Religijne , lecz nie tylko . Na moim chomiku znajdziesz również świadectwa i wykłady Religijne , które warto posłuchać . Na moim chomiku jest Free co tydzień w piątki . Zapraszam do pobierania i CHOMIKOWANIA . Życzę miłego i spokojnego dnia .Pozdrawiam Daniel
BATASM

BATASM napisano 26.07.2014 12:48

zgłoś do usunięcia
magdalenka95

magdalenka95 napisano 26.07.2014 18:44

zgłoś do usunięcia
obrazek
gothek

gothek napisano 28.07.2014 12:18

zgłoś do usunięcia
czajnikgry

czajnikgry napisano 29.07.2014 09:31

zgłoś do usunięcia
witek1005

witek1005 napisano dzisiaj o 10:11

zgłoś do usunięcia
Filmy-xXx-Hity

Filmy-xXx-Hity napisano dzisiaj o 15:24

zgłoś do usunięcia

Zachomikuj dwa foldery za VIPa na stałe. Info Pw 

obrazek

Musisz się zalogować by móc dodawać nowe wiadomości do tego Chomika.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin
W ramach Chomikuj.pl stosujemy pliki cookies by umożliwić Ci wygodne korzystanie z serwisu. Jeśli nie zmienisz ustawień dotyczących cookies w Twojej przeglądarce, będą one umieszczane na Twoim komputerze. W każdej chwili możesz zmienić swoje ustawienia. Dowiedz się więcej w naszej Polityce Prywatności